felhőtlen szórakozás

2021.05.11. 11:30

Nyitás Szákszenden – maszkban és kézfertőtlenítve ült hintára a falu

A Veszprémi Utazó Vidámpark hétvégi rendezvénye nyitotta Szákszend közösségi összejöveteleinek sorát, és a várva várt ünneplést az égiek is kellőképp támogatták.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

– Alig vártuk, hogy végre történjen valami a faluban – mondta Sára, miközben Zita barátnőjére kacsintva elindult a dodzsem felé.

A szabályokat betartva mulattak

Veszprémi Gyula főszervező szerint továbbra is nagyon fontos az egészségügyi előírások betartása, és külön figyelmet fordított a szabályok betartására. Például felmatricázták a hintákhoz vezető lépcsőket, amely figyelmeztet a másfél méteres távolság betartására, több ponton kézfertőtlenítő használatára hívták fel a figyelmet és a jegyváltóknál száj­maszkok is kaphatóak voltak. Ezenkívül elkérték a hintázóktól védettségi igazolásokat.

A szervezők tehát mindent megtettek, a látogatók pedig partnerek voltak ebben.

De nem csak a lakosok érezték mindezt, a búcsúsok bizonyára ugyanilyen izgalommal várták a hétvégét. A „járgányok” pedig? Fél év kényszerpihenő után újra szolgálatba állhattak a szendi focipályán.

Minden túlzás nélkül állítható: a Veszprémi Utazó Vidámpark kitelepülése remek programnak bizonyult. A vásárfiát kínálók többsége már szombat délutántól felkészülten várta a tömeget, ami alól az édességárus sem volt kivétel. Nem így a hinták üzemeltetői, nekik kicsit több idő kellett – csaknem 3 nap – mire minden a helyére került.

Apropó nap! Mintha az égiek is áldásukat adták volna a közösségi rendezvény megszervezésére, hiszen szombaton és vasárnap is ragyogó napsütés mellett sürögtek-forogtak a búcsúra éhesek. A legkisebbek örömére volt ugrálóvár és a körhinta, de gyakran pörgették a szerencsekereket is, ami megállás nélkül rótta a köröket. Ottjártunkkor egy fiatal társaság megkísérelte kifogni az „aranyhalat”, azonban cseppet sem bánták a fiatalok, hogy esetükben csak plüssjáték vagy nyalóka akadt a horogra.

Apró László és felesége is alig várta, hogy végre „kinyithassanak”. A házaspár Győrből érkezett, és több éve ellátogatnak a környező települések búcsúira – ami alól a szákszendi sem kivétel. A standnál kapható mindenféle játék, ami színes és zajos – persze slágertermékek is vannak szép számmal.

Az eladó, mindenki Bubu bácsija szerint sokan viszik a plüss Mickey egeret, de a szelektívhulladék-gyűjtő autó is nagyon keresett több szempontból: lenkerekes, valamint szirénával megáldott. Hozzáteszi: a szülők többsége nehezen viseli a visító hang­effekteket, de a gyermekek nagyon szeretik. Árul továbbá patronos töltetű pisztolyt is, amit zömmel a fiatalok kerestek vasárnap.

Összességében felhőtlen hétvégét tölthetett együtt Szákszend apraja-nagyja. A szó szoros és átvitt értelmében is. Papp Attila Csaba polgármester a lakosok nevében nyilatkozott, itt volt már az ideje egy közös ünneplésnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában