művészlélek

2019.09.20. 17:30

Sokoldalúságát bizonyította a kisbéri fogorvos hallgató

Major Anett rajzait és festményeit a Wass Albert Művelődési Központ emeleti kiállítóterében tekinthetőek meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Palásti Péter

Forrás: Facebook

Sok érdeklődő vett részt a helyi tehetség, Major Anett legújabb tárlatának megnyitóján a Wass Albert Művelődési Központ emeleti galériáján. Az egyetemista lány jelenleg fogorvosnak tanul és szabadidejében hódol szenvedélyének. Ez már a második ilyen jellegű helyi tárlata volt, ezúttal négy év munkájának gyümölcsét mutatta meg a közönségnek, akik közül sokan egy-egy képet meg is vásároltak a megnyitón.

Sokan voltak kíváncsiak a tehetséges művész alkotásaira (Fotó: Facebook/Kisbér)

Horváth Cintia, a kisbéri rajzszakkör vezetője a tárlatnyitón többek között arról beszélt, hogy már korán kiderült Anett művészi tehetsége, amit a gimnázium támogató légköre csak erősített. Alkotásai közül kiemelte a művelődési ház főbejáratának négy üvegablakán látható festményeket.

Érdekesség, hogy Anett még csak hetedik osztályos volt, amikor az első önálló kiállítását megnyitották ugyanebben az épületben. Akkor még főként olajfestményeket készített. Azóta számos hatás érte, széles skálán alkot, de minden művén látszik a szeretet. Erről már Tribusz Fanni, az egyik alkotótárs beszélt, aki kiemelte hogy Anett nem csupán tehetséges, szép és okos, de nagy szíve is van. Olyan ember, akire büszke lehet a közösség.

Ezen a kiállításon sokoldalúságát bizonyította, hiszen a csendéletek mellett tájképek, portrék, valamint a tárgyi környezet és az élővilág is feltűnik a legkülönfélébb technikákkal készült alkotásokon. Major Anett rajzait és festményeit a Wass Albert Művelődési Központ emeleti kiállítóterében nézhetik meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában