Utánpótlássport

2 órája

Remekeltek a vármegyei fiatal kajakosok a győri évadzárón

A kajak-kenusok számára véget ért a versenyidény. Komárom-Esztergom vármegyei fiatal kajakosok sikereit hozta az elmúlt hétvégén megrendezett szezonzáró viadal.

Fenyvesi Károly

Tizenhat csoport 391 sportolója vett részt a győri Aranyparton rendezett 2000 méteres kajak-kenu regionális évadzáró versenyen, amelynek házigazdája a Győri Vízisport Egyesület és a Csay Renáta Regionális Akadémia volt. Vármegyénkből a Lábatlani Sirályok VSE, az Oroszlányi Kajak Sportegyesület, a Tatai Hódy Sportegyesület és a Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu SE fiataljainak legjobbjai lapátoltak a startvonalra. Az utánpótláskorú sportolók számára a táv minden korcsoportban egyformán két kilométer volt. A fiatal kajakosok ebben az idényben utoljára szálltak vízre versenykörülmények között.

Fiatal kajakosok remekeltek a győri évadzárón
Fiatal kajakosok remekeltek a győri évadzárón
Fotó: Fenyvesi Károly / Forrás: 24 Óra

A fiatal kajakosok harminchét döntő után döntöttek a helyezésekről

Az erőviszonyoknak megfelelően a tataiak voltak a legeredményesebb vármegyénkből. Korcsoportjában nyert Németh-Zwickl Bendegúz, Gábor Tímea, Pónya Dominik Péter és Bocskay Panni. Ezüstérmes lett Haltrich Hunor és Tüske Milla. Emlékérmet érően, az első hatban érkezett célba Torma Bulcsú, Farkas Nóra, Szalai Kira, Bublovics Barbara, Lepsényi Eszter, Schlindler Mihály, Jakab Bendegúz Noel, Kis Hanga és Nagy Boróka Liana.

Az oroszlányiak csapatából nem tudta senki sem megelőzni Schattinger Zsófiát, bronzérmes lett Bacsányi Viktória Letícia. A lábatlani Sirályok fiataljai közül a második helyet szerezte meg Eninger Alíz. Alig maradt le a dobogóról Deák Anna Csenge, az ötödik helyen végezett Deák Boglárka, hatodikként evezett a célba Tőkei Lilla Anita. A vármegyei Zoltekes csapatból korcsoportjában a regionális versenyen a negyedik helyen ért célba Fazekas Benedek, ötödik lett Balikó Donát, Eckl Kristóf és Aradi Eszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában