Alakuló ülések

2 órája

Így alakulnak a képviselő-testületek az oroszlányi járásban

Október 1-jén léptek hivatalba az új ciklusra megválasztott polgármesterek, alpolgármesterek, önkormányzati képviselők. Készítettünk egy kis körképet arról, hogy az oroszlányi járás képviselő-testületei mikorra tűzték ki az alakulóülésüket.

Kemma.hu

A minap beszámoltunk a Komárom-Esztergom vármegyei közgyűlés megalakulásáról. Ehhez fűződően összegyűjtöttük az oroszlányi járás – Bokod, Dad, Kecskéd, Kömlőd, Szákszend és Oroszlány – képviselő-testületi alakulóülésének tervezett időpontját és egy-két fontosabb tudnivalóját. Az időpontot természetesen mindenütt októberre tűzték ki, ezért a továbbiakban csak a napot írjuk az eseményhez. A települési önkormányzatok képviselő-testületének létszáma polgármesterrel együtt értendő.

A kecskédi tanácsterem most még üres, de a járásban elsőként népesíti majd be a képviselő-testület október 7-én
A kecskédi tanácsterem most még üres, de a járásban elsőként népesíti majd be a képviselő-testület október 7-én
Forrás: Beküldött - Kaszányiné Ruppert Timea

A képviselő-testületek Oroszlányt leszámítva mindenütt héttagúak

Bokodon 11-én pénteken 17 órára tűzték ki az alakulóülést. A polgármester a fideszes Csonka László maradt. Az ülésen várhatóan még nem tárgyalnak mást a testület szervezeti kérdésein kívül.

Dadon 14-én hétfőn 17 órakor ül össze a képviselő-testület. Itt a korábbi alpolgármester, a független Gombos István lett a polgármester. A község ügyeit még nem kell tárgyalnia a testületnek.

Kömlődön 10-én csütörtökön 17 órakor alakul meg a testület. A saját szervezeti kérdésein kívül más napirendi pontja nem lesz. A polgármester változatlanul a független Bogáth István. 

Szákszenden 15-én kedden 16 órakor lesz az alakulóülés. A falu polgármestere a független Papp Attila Csaba maradt. A testület nem csak a saját szerveződését vitatja meg, hanem a falu két határidős ügyét is. Az egyik a Bursa Hungarica programhoz való csatlakozási szándék, a másik pedig az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. vízműtanácsi delegációja. 

Kecskéd az alakulóülések éllovasa

A járás első alakulóülése Kecskéden zajlik majd. Immár a korábbi független alpolgármester, Kaszányiné Ruppert Timea a község új polgármestere. Itt már 7-én hétfőn 16 órakor összeül a képviselő-testület, és nyomban munkához is lát. A megalakulás kérdései után a művelődési ház felújításának és a munkálatok közbeszerzésének ügyét tárgyalják.

A járási székhelynek két alpolgármestere lesz

Oroszlány, a járási székhely 12 fős testülete 10-én 16 órai kezdettel ül majd össze. Takács Károly fideszes polgármester tíz év után veszi vissza a polgármesteri tisztséget. Lapunknak elmondta, hogy az OLPK-frakció még nem jelölte ki a javasolt új bizottsági struktúrába szánt képviselőit.

A polgármester a két leendő alpolgármesterről is beszélt. Az egyikőjük Gerenday Zsuzsanna, aki megválasztott, szavazati joggal rendelkező képviselőként lesz alpolgármester. A 2010-es országgyűlési ciklus óta törvény adta lehetőség van arra, hogy a képviselő-testület olyan személyt válasszon meg alpolgármesternek, aki magának a képviselő-testületnek nem megválasztott tagja. Mók Attila is ekként lesz alpolgármester. Ő a testület ülésein csak tanácskozási joggal vesz majd részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában