NAV

2 órája

Nagy fogás az autópályán: 12 ezer karton cigit rejtett a 2 kisteherautó +videó

Két kisteherautó is tele volt csempészcigarettával az M1-es autópályán. A csempészek a főváros felé tartottak 12 ezer karton dohánnyal.

Kemma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében adott tájékoztatást arról, hogy cigarettacsempészeket fogtak az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán. Az ukrán csempészek két kisteherautóval tartottak a főváros felé.

A csempészek két kisteherautója tele volt dohánnyal
A csempészek két kisteherautója tele volt dohánnyal
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A csempészek járművei rakásig voltak dohánnyal

A pénzügyőrök az egyik kisteherautót a Concó pihenőbe terelték ki, míg a másik járművet a Harkályos pihenőhelyen ellenőrizték. Az okmányok szerint az ukrán sofőrök Szlovákiából hozták a rakományként feltüntetett alumínium képkereteket. A rakterek átvizsgálásakor kiderült, hogy a bejegyzés valótlan, szó sincs rámákról, ezzel szemben többszázmillió forint értékű Marlboro és Rothmans márkájú, zárjegy nélküli dohánytermék volt a szállítmány. Az egyik járműplató 54 ezer dobozt, míg a másik 66 ezer doboz adózatlan füstölni valót rejtett. A két autóban összesen több mint 260 millió forint értékű adózatlan dohányterméket számláltak a pénzügyőrök, ezzel a terheltek tetemes adót vontak el a központi költségvetésből.

A közleményből az is kiderült, hogy a két férfit további eljárás lefolytatása érdekében elállították, majd a NAV Közép-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóság pénzügyi nyomozóinak átadták. Az ügyben költségvetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottakat őrizetbe vették és letartóztatásukat kezdeményezték az illetékes bíróságnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában