Utánpótlássport

2024.08.06. 14:36

Fiatal kajakosok sikerei a Kolonics György Emlékversenyen

Ötvenöt vármegyei kajakos ült hajóba az elmúlt hétvégén megrendezett utánpótlás megméretésen. A zsenge korú kajakosok tíz éremmel lettek gazdagabbak Kolonics György Emlékversenyen.

Fenyvesi Károly

Kilencvenegy tagszervezet 1509 versenyzője szerepelt azon a nevezési listán, amelyen a Kolonics György Emlékversenyként meghirdetett idei gyermek, kölyök, sup és kajakpóló magyar bajnokság induló sorakoztak. Három napon át volt hangos a rangos hazai verseny helyszíne, a szegedi Maty-éri pálya volt. Vármegyénkből a Tatai Hódy Sportegyesület harminchárom, a Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesület kilenc, a Lábatlani Sirályok Vízi Sportegyesület nyolc, az Oroszlányi Kajak Sportegyesület öt fiatalját várta a rajthelye.

Fiatal vármegyei kajakosok a Kolonics György Emlékversenyen
A fiatal vármegyei kajakosok tíz érmet szállítottak a Kolonics György Emlékversenyen
Forrás: Tatai Hódy Sport Egyesület/Facebook

Két vármegyei klub is éremmel zárta a Kolonics György Emlékversenyt

A lábatlani sirályok kettőseként Balázs Stella Mária és Deák Anna Csenge duója remek versenyzéssel az idei színvonalas országos bajnokság ezüstérmese lett az U14-es korosztály 2000 méteres távján.

A Tatai Hódy Sportegyesület egységei közül aranyérmes lett az MK2 2000 méterén az U11-es korosztályban a Fazekas Lilla és Tüske Milla alkotta kettős, illetve az 1000 méteres mix kölyök MK4 mezőnyben az U13-asok között Horváth Mátyás, Kovács Euniké Veronika, Farkas Nóra és Haltrich Hunor négyese. 

Ezüstérmesként állhatott dobogóra az egyesület színeiben különböző korosztályokban minikajakban evezők közül 2000, illetve 1000 méteren tizenegy sportoló. Ezt a sikert érte el egyesben Bocskay Panni, kettes hajóban Jakab Bendegúz Noel Luigics Ádámmal, négyen együtt lapátolva Bocskay Panni, Luigics Ádám, Szalai Kíra és Jakab Bendegúz Noel, illetve Tüske Milla, Horváth Orsolya, Nagy Boróka Liana és Fazekas Lilla. 

A három bronzérmet a Haltrich Hunor és Torma Bulcsú alkotta U13-as páros 2000 méteren, az ugyanilyen korosztályban 1000 méteren lapátoló Wojejvodics Bence, Merényi Tamás, Torma Bulcsú és Brázik Zsombor Noel négyese, illetve a Gönczi Gerda, Pehely Lili, Borsos Boglárka és Lepsényi Eszter Katalin alkotta csapat nyerte az U12-es korosztály 2000 méterén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában