Kiskorú veszélyeztetése

2 órája

A gyerekek előtt verte a férjét a tébolyult asszony

A nő naponta kezdeményezett veszekedést, és rendszeresen bántalmazta a férjét. Két kiskorú gyermek volt a tanúja a veréseknek. Kétségbeesetten próbálták védeni édesapjukat.

Kemma.hu

A vádirat szerint a nő 2021 júniusa és októbere között napi szinten kezdeményezett veszekedést a férjével, akit rendszeresen bántalmazott, ököllel és tenyérrel ütlegelt, fellökte, megrúgta őt. Kisbéri otthonukban a gyerekek többször is jelen voltak édesapjuk bántalmazásakor. Előfordult, hogy ők kérték meg anyjukat, hogy hagyja abba, amit csinál.

A nő 2021. augusztus 11-én a gyermekjóléti esetmenedzser és gyermekei jelenlétében is megütötte a férjét. A nő kiabált, kijelentette, hogy

inkább vigyék intézetbe a gyerekeket, minthogy az apjuk nevelje őket.

A nő 2021. október 25-én a gyermekek jelenlétében kiabált férjével, leköpte őt, a haját meghúzta, többször megütötte, emiatt a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A nő a gyermekeivel is agresszíven beszélt, veszekedéseket kezdeményezett, számos alkalommal megütötte és megrúgta őket. Az egyik vita közben egy hamutartót vágott az egyik gyermekéhez, a hamutartó eltörött és egy üvegszilánk beleállt a sértett térdébe, ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett a gyermeknek.

2021 nyarán a gyermekek otthonukban játszottak, „bunkert” építettek, miközben a nő takarított. A nő szólt a gyermekeinek, hogy segítsenek neki, akik közölték vele, hogy mindjárt segítenek. A nő ekkor a fából készített, összeszögelt bunkerhez lépett és azt a gyermekekre döntötte.

Az október 8-i előkészítő ülésre az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, tiltsa el bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel foglalkozna, továbbá a gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát szüntesse meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában