Röpi

3 órája

Vereséggel indított a TRSE női röplabda-csapata az NB I.-ben

A tatabányai első osztályú női röplabda-csapat is megkezdte szereplését az új idényben. A TRSE három szettben alulmaradt a Diósgyőr ellen a női röplabda NB I. első fordulójában.

Kemma.hu

Vasárnap megkezdte az NB I.-es szereplését a TRSE felnőtt csapata. Az első ellenfél a DVTK volt, akik három szettben jobbnak bizonyultak a hazai lányoknál.

A TRSE három szettben kikapott a női röplabda NB I.-es bajnokság első fordulójában
A TRSE három szettben kikapott a női röplabda NB I.-es bajnokság első fordulójában
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A TRSE számára hazai pályán rajtolt el az új idény

Újra megteltek a lelátók, hangosan zengett a tornacsarnokban a “Hajrá Tatabánya!” 

A mérkőzés ünnepélyes kezdő nyitással kezdődött. A licitet Bucsi Zoltán nyerte, a nyitást lánya, Zoé végezhette el.

A nyitás után megkezdődött a játék, az első játszma elején még fej fej mellett haladt a két együttes, de 9:10-es állásnál a DVTK el tudott húzni a mieinktől. Az izgalomtól szétesett a  gépezet, így a Diósgyőr behúzta az első szettet. (12:25)

A második játékrészben az elsőhöz hasonlóan lemaradt a csapat az ellenfélhez képest, a tatabányai lányok sokat hibáztak és nem mindig volt megfelelő a kommunikáció sem. A játszmát végül 25:11-re nyerte a vendég csapat.

A harmadik szett következett, ahol felpörögtek az események, és újraindult a gépezet. A hazai lányok a játékban először megszerezték a vezetést és remek játékkal meg is tudták tartani ezt egészen 19:19-ig, amikor két időt kért egyszerre a TRSE. A pihenőidők után a csapat kicsit megtorpant, de hamar újra felvette a fonalat és vissza tudták venni a vezetést. (23:22) Az Árpád Gimnázium lelátóin a dob és trombitaszó mellett zengett a “Hajrá Tatabánya!” is.

A hazai szurkolók remek hangulatot teremtettek a lányoknak. 

A végjátékban lányaink kisebb hibáktól eltekintve remekül játszottak, amikor lemaradtak, akkor is hamar tudtak szépíteni. Végül az ellenfél jobbnak bizonyult és egy rendkívül szoros utolsó játszmával, 28:26-ra tudott nyerni a vendég csapat.

A legtöbb pontot Lauren Bennett gyűjtötte, aki összesen 13-ig jutott az élvonalbeli mérkőzésen.

Röplabda, nők NB I., 1. forduló:
TRSE - DVTK 0:3 (12:25, 11:25, 26:28)

TRSE: Torma, Deason 9, Bennett 13, Csutorás 1, Borbély 2, Velő 4. 

Csere: Zoltán, Keszthelyi (liberók), Szakács, Kocsis 2, Horváth, Csordás 1, Sinai 1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában