Sztárban Sztár

2 órája

Megható videók: Kaszás Attila a síron túlról ríkatta meg Stohl Andrásékat

A tragikusan fiatalon elhunyt felvidéki színész emléke Stohl Andrást is megríkatta a Sztarban Sztár All Stars legutóbbi adásában. Kaszás Attila bőrébe bújt Puskás Peti.

Kemma.hu

Puskás Peti nem könnyű feladatot kapott a TV2 műsorában, ugyanis az észak-komáromi Selye János Gimnázium egykori tanulóját, Kaszás Attilát kellett megformálnia és elénekelnie a Fényév távolság című dalt A padlás című musicalből. Puskás Peti már a műsor előtt posztolt a Facebook-oldalán. Egy képet is közzétett, amelyen ő és Kaszás Attila látható az ‘56 csepp vér című musicalfilm próbáin, amelyen együtt játszottak.

Puskás Peti és Kaszás Attila
Puskás Peti és Kaszás Attila 2006-ban
Fotó: Puskás Peti / Forrás: Facebook

– Visszanézve erre a majdnem 20 évre, rengeteg színházban játszhattam, de nem lettem színész. Én csak egy szerencsés fiú vagyok, aki egy színpadon állhatott Attilával, Spindler Bélával, Haumann Péterrel, Gesztesi Karcsival és rengeteg kiváló művésszel, akiktől testközelben tanulhattam ezt a mesterséget. Köszönöm nektek, köszönöm az életnek, hogy ez megadatott. Vigyázzunk a színházra, a színházakra, legyen minél több, minél sokszínűbb, legyen nemzeti, legyen független, legyen szabad! – írta Puskás.

Sírva idézte fel Kaszás Attila emlékét Atohl András

A Sztárban Sztár All Stars zsűrijének is elnyerte tetszését Puskás Peti produkciója. Lékai-Kiss Ramónának volt egy kis hiányérzete, ő nem mindig látta Kaszás Attilát, azonban úgy érezte, a versenyző át tudta adni ennek a kortalan dalnak az üzenetét.

Liptai Claudia felidézte, először 1989-ben látta Kaszás Attilát a Vígszínházban, akibe ő is azonnal „szerelmes” lett, mint annyi más lány. Később a Macbeth című darabban játszott is vele. Liptai úgy fogalmazott, Kaszás Attila olyan ember, aki sosem halt meg igazán.

Stohl Andrást nagyon felkavarta a produkciói. Mint mondta, egy színházi öltözője volt Kaszás Attilával, aki épp mellette lett rosszul, majd négy nappal később a kórházban meghalt. Úgy érezte, Puskás Peti Kaszás Attila összes pici mozdulatát lehozta, a produkció pedig tökéletes volt.

Végül Hajós András is tíz pontot adott az előadásra, így negyven ponttal zárta az estét Puskás Peti, aki tovább is jutott a következő adásba.

Kaszás Attila emlékét azóta is őrzik Észak-Komáromban, ő kapta a második csillagot a komáromi Hírességek sétányán, a Tatra mozi előtt. Kaszás Attila észak-komáromi szobrát, amely a Jókai Színház előtt látható, ugyancsak Stohl András leplezte le Nemcsák Károllyal 2008-ban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában