Nemzetközi dartsverseny

2024.09.11. 13:01

Tatabányai dartsos nyilaitól volt hangos Spanyolország

Barcelonában sem remegett meg a kéz. A tatabányai dartsos, Erl Attila három győzelmet aratott a mintegy húszezer lakosú Calella településen Barcelona tartományban az elmúlt hétvégén megrendezett nemzetközi viadalon. A bronzkategóriás WDF-versenyen a 17. és a 65. helyen végzett.

Luter Márk

A Sport-Hotel Darts Club (SHDC) csapatkapitánya, Erl Attila "Charlie" Spanyolországban, a WDF Catalonia Open-en vett részt. A tatabányai dartsos mellett  Magyarországról a hét WDF fordulót is megnyerő érdiek kiváló női játékosa Tekauer Gréta, valamint édesapja, a Magyar Dartsszövetség alelnöke, Tekauer Norbert képviselte hazánkat. A férfiak versenyén 266 induló volt, melyben szinte mindegyik európai ország részt vett. A „Charlie” becenévre hallgató sportoló szombaton a 17. helyen végzett.

Erl Attila meghódította Katalóniát
A tatabányai dartsos Erl Attila meghódította Katalóniát
Forrás: Sport-Hotel Darts Club - SHDC/Facebook

A tatabányai dartsos az első napon remekelt

A Nemzetközi Dartsszövetség bronzkategóriás versenyét két nap alatt bonyolították le Katalóniában.

A szombati nyitó napon Erl Attila lett a legjobb magyar férfi játékos, miután Tekauer Norbert már az első mérkőzését elveszítette.

– Azt tudni kell, hogy Charlie egy hosszú felkészülésen van túl, és nagyon keményen készült erre a versenyre. Naponta órákat gyakorolt, hogy ezen a hétvégén a legjobb formáját hozza, továbbá a közös edzésnapokon is mindent beleadott a tréningbe. Sokat gyakorolta az elmúlt héten a kiszálló szituációkat és a duplákat. Elmondása szerint legyőzője, a norvég fiatalember jobb játékot hozott ellene – fogalmazott az első versenynap után az SHDC elnöke, Horváth Szabolcs.

A vasárnapi versenyre összesen 227 férfi és 44 női nevezés érkezett. A férfiak mezőnyében 256-os főtábla volt, „Charlie” előnyerő volt az első fordulóban. A legjobb 128 között Attila egy spanyol játékossal került össze, Antonio Garcia Heredia személyében, akitől a tatabányai játékos vereséget szenvedett, így a 65. helyen zárt.

– Sajnos minden nap más és más. Charlie a tegnapinál jobb eredményt szeretett volna elérni, de ez minden sportolónál így van. Mi, a csapat is szurkoltunk neki, hogy vasárnap egy kilencedik vagy egy ötödik helyig eljut, de ezúttal nem volt szerencséje. Nem jöhet össze minden. A dartsban nem új keletű dolog az, hogy az egyik pillanatban "minden jön", de tíz perccel később meg semmi. Mi így is büszkék vagyunk rá! – összegzett a klubvezető.

Bronzkategóriás WDF-verseny, Calella:
Szombat:
Legjobb 256 között:
Erl Attila - Gerry Beyens (belga) 4-2

Legjobb 128 között:
Erl Attila - Rayhil Quirindongo (holland) 4-1

Legjobb 64 között:
Erl Attila - Joakim Johansson (svéd) 4-1

Legjobb 32 között:
Erl Attila - Christian Johensen (norvég) 1-4
 

Vasárnap:

Legjobb 128 között:
Erl Attila - Antonio Garcia Heredia (spanyol) 2-4

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában