Darts

2024.06.24. 10:27

Erl Attila bravúrgyőzelme a Balaton Openen

A hétvégén Balatonlellén rendezték a WDF Balaton Opent, ahol mintegy 200 játékos állt tábla elé. A tatabányai Erl Attila bravúrgyőzelmet aratott, de klubtársáért, Farkas Barnabásért is szoríthattunk.

Luter Márk

Balatonlellén rendezte a Nemzetközi Dartsszövetség (WDF) égisze alá tartozó Balaton Darts Open Masters és Classic elnevezésű versenyét. A háromnapos megméretés szombati és vasárnapi nemzetközi pontszerző versenynapján a Sport-Hotel Darts Club (SHDC) egyesületét a Charlie becenévre hallgató Erl Attila és Farkas Barnabás képviselte. 

Erl Attila és Farkas Barnabás képviselte vármegyénket a Balaton Openen
Erl Attila és Farkas Barnabás képviselte vármegyénket a Balaton Openen
Forrás: Magyar Darts Szövetség/facebook

Erl Attila a szombati napon mindvégig kiválóan teljesített

Szombaton a legjobb 128 között debütált Erl Attila, aki a szerb Luka Rajačić elleni győzelemmel remekül rajtolt. Farkas Barnabásnak nem volt ekkora szerencséje, aki Ascsillán Gergő ellen 4–0-ra kikapott, így a 65. helyen zárt.

Erl Attila ezután a szegedi Sun City Darts Club rutinos játékosával Németh Szabolccsal került össze. Az első leget még hozta a szegedi titán, végül 4–1-re a SHDC kiválósága nyerte meg a mérkőzést, amellyel 32 közé, vagyis tábladöntőbe jutott.

A 16 közé jutásért a lett Janis Kupsis következett, aki korábban a többszörös magyar bajnokot, Takács Gábort is búcsúztatta. A tábladöntő végül 4–2-es lett sikerrel zárult, így „Charlie” a nagyszerű 17. helyen zárt.

A vasárnapi Classic viadalon Erl Attila képviselte Tatabányát, akinek idén ez volt a nyolcadik nemzetközi versenye. A nyitó mérkőzésén a 128 között a cseh Michal Havlík ellen játszott, aki mindvégig magas színvonalon játszott, 5-6 körös játékot produkálva 4–1 arányban győzött, így a SHDC dartsosa a 65. helyen zárta a hétvégét.

Szlovén és cseh diadal, egy magyar a döntőben

A szombati nemzetközi pontszerző Masters-viadal a férfiaknál a szlovén Benjamin Pratnemer végső sikerét hozta, aki pénteken még a leverkuseni PDC European Tour-fordulón lépett színpadra. A finálé döntő leges csatába torkollt, melyben a cseh Michal Smejdát múlta felül. A hölgyeknél a cseh Jitka Cisárová nem talált legyőzőre, aki a döntőben 5-4-re győzte le a Győri Darts Club 2022-ben világbajnoki nyolcaddöntős játékosát, Ihász Veronikát.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában