Bűnüldözés és együttműködés

2024.09.17. 15:38

Határon átnyúló Police Café

A két Komárom vasúti és közúti hídjai úgy kötik össze Szlovákiát Magyarországgal, mintha egyetlen település lakossága ingázna a Duna két oldalára vásárolni, dolgozni, szórakozni, sportolni.

Kemma.hu

A komáromi Generációk Házában szerveztük meg Police Café programunkat. Munkáltatók, határrendészeti szakember, bevásárlóközpont HR-es munkatársa, turisztikai célpont vezetője, rendezvényszervező, közterület-felügyelő, polgárőr, Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és kapcsolattartó szolgálati hely munkatársa is szerepelt a meghívottak között – adta hírül a police.hu.

Egy-egy város hétköznapjai és ünnepei sok szakterület együttműködését igénylik. Erről beszélt dr. Nagy György ezredes megnyitóbeszédében. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőr-főkapitány-helyettese szorgalmazta a Police Cafén, hogy minél jobban ismerjék meg egymás munkáját, szempontjait a hatékony együttműködés érdekében.

Vajda Bence, Komárom alpolgármestere mint házigazda köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a város országosan is példaértékű munkát folytat a helyi rendőrkapitánysággal, így minden olyan program, tapasztalatcsere, amely a lakosság biztonságát és az együttes munkát szolgálja, nyitott kapukra talál Komáromban.

Bűnüldözés és együttműködés, civil és rendvédelmi kapcsolatok, határon átnyúló rendezvények, szolgáltatások rendvédelmi hatása volt a három asztal három témája.

Az összegzésben elhangzott: több szereplő munkájának fő célja a biztonság – így közös érdek a gyors információcsere, a hatékony reagálás a folyton változó környezetre. A szlovák és a magyar rendőrség határ menti együttműködése további szereplőket von be ebbe a körbe. Így egymás partnereivel komoly célokat tűzhetnek ki, ami egyértelműen biztonságosabb hétköznapokat, rendezvényeket és gyorsabb eljárást tesz lehetővé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában