Remekeltek a fiatalok

2024.09.11. 14:00

Hat oroszlányi győzelem a tini súlyemelő bajnokságon

Tatabánya adott otthont a Nyugat-magyar tini-bajnokságnak. A házigazdák remek körülményeket teremtettek a fiatal oroszlányi súlyemelőknek.

Petrik József

Az Oroszlányi Szabadidő Egyesület (OSZE) súlyemelő szakosztálya hat fiatalt indított a korosztály legnagyobb hazai versenyén.

Oroszlányi súlyemelők a tini Ob-n
Díjazott oroszlányi súlyemelők a tini Ob-n
Forrás: MW

A legkisebbek mellett a serdülő súlyemelők is kipróbálták magukat 

Kölyök korcsoportban a 9 éves 36 kilós Vadász Krisztina állt rajthoz, aki 19 kilogrammot szakított és 25 kg-ot lökött. Az eggyel idősebb, leány korosztályban a 10 éves Vadász Alexandra – ugyanabban a súlycsoportban - 22 kg-ot szakított és 31 kg-ot lökött. Ezzel a teljesítményével már sokadszor érte el a serdülők (15 évesek) harmadosztályú szintjét. 

Ugyancsak a leány korcsoportban versenyzett a 45 kilós Kelemen Vivien, és 11 évesen 20 kg-ot szakított és 25 kg-ot lökött. A serdülők között az OSZE két sportolója indult. 

Krasznai Levente (73 kg) 14 évesen 53 kg-ot szakított és 71 kg-ot lökött, amellyel az összes versenyző közül a legnagyobb súlyt mozgatta meg, így a különdíjat is ő kapta. A hasonló korú Végh Koppány (89 kg) 50 kg-ot szakított és 65 kg-ot lökött.

A fiú korosztályban Németh Rudolf (81 kg) 41 kg-ot szakított és 57 kg-ot lökött.

 – Versenyzőinket csak dicsérni tudom, hiszen olyan eredményeket értek el, amilyenek a közelmúltban még nem fordult elő velük – emelte ki Bagócs János edző. 

Mind a hat tanítványom első helyezést ért el, vagyis bajnokok lettek. Azért megjegyzem, hogy nem minden esetben a tudásuk dominált, hanem a szerencse és melléjük állt. Mindenesetre, gratulálok a versenyzőimnek. Emellett köszönet a szülőknek az odaadásukért, és az edzőtermek működtetőjének, valamint mindkét általános iskola segítségéért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában