Budapesti sakkolimpia

2024.09.12. 19:13

Sakkolimpia: vármegyénk büszkesége győzött a nyitó napon

A hivatalos megnyitóünnepséggel már kedden megkezdődött a 45. nyílt és 30. női sakkolimpia a magyar fővárosban. Vármegyénkből Sipos Stefánia Katalin sikeréért szoríthatunk, aki győzelemmel mutatkozott be.

Luter Márk

Már javában zajlik az első hazai rendezésű sakkolimpia. A budapesti BOK-sportcsarnokban megrendezett világversenyen először szerdán, mintegy 2000 néző előtt ültek asztalhoz a versenyzők. Komárom-Esztergom vármegyét a 2006-os születésű Sipos Stefánia Katalin képviseli a szeptember 23-ig tartó nagyszabású megméretésen.

A Géniusz Tata-Naszály sakkversenyzője győzelemmel debütált a budapesti sakkolimpián
A Géniusz Tata-Naszály sakkversenyzője győzelemmel debütált a budapesti sakkolimpia szerdai napján
Fotó: Gergo Kapas

Kuwaiti lányt győzött le a sakkolimpia nyitányán

A Géniusz Tata-Naszály reménysége a magyar női C-válogatottban jut szóhoz a világversenyen: az utánpótlás-csapat (U25) magabiztos sikerrel nyitott Kuwait ellen, miután négyből három mérkőzését hozta. 

A nyitó napon a világranglistán 1993 ÉLŐ-ponttal rendelkező Sipos Stefánia az előzetes esélyesnek megfelelően győzelemmel mutatkozott be Galejah Azsbali (1513) ellen.

Csapattársai közül a 2005-ös évjáratú Sulyok Eszter (2080) és a 2008-as születésű Davaademberel Nandin-Erdene (2039) ugyancsak nyert, négyük közül csupán a legfiatalabb, ám a a ranglistán a legtöbb ponttal álló Tóth Lili (2105) kapott ki, így Magyarország 3–1-re legyőzte Kuwait együttesét.

A sakkolimpia szeptember 23-ig tart a magyar fővárosban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában