Sakk

2023.05.02. 21:16

Mindössze fél ponton múlott a Géniusz bajnoki címe...

Befejeződtek a vármegyénk csapatai által érdekelt sakk-csapatbajnokságok.

Kun Attila

Egymás ellen a Géniusz és a HÜSI: utóbbinak csak plusz fél pontot kellett volna szereznie a Biatorbágy ellen, hogy előbbi bajnok legyen...

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A harmadosztály Breyer-csoportjában vármegyei rangadót is rendeztek a zárófordulóban, amelyen az Esztergom legyőzte a Tatabányát, ezzel a negyedik helyre jött fel. A TSC maradt a hetedik pozícióban. A fordulót még a 11., utolsó helyről kezdő Nyergesújfalu kiütéses győzelmet aratott a Zsámbék ellen, amivel két helyet is előrelépett, így végül kilencedik lett. A fordulót az élről kezdő Géniusz Tata-Naszály ezúttal szabadnapos volt, így csak izgulni tudott azért, hogy a második helyről induló Biatorbágy II. legfeljebb 5,5 pontot szerezzen a HÜSI SC ellen (ebben az esetben azonos táblapontszám mellett több csapatpontjával a Géniusz nyerte volna a bajnokságot). Az említett találkozó azonban 6-6-ra végződött, így a Biatorbágy a lehető legkisebb különbséggel, 0,5 ponttal megelőzte a Géniuszt. Utóbbi hiába nyerte meg az összes csapatmeccsét a bajnokságban, nem ez számított elsősorban, hanem a táblapontok...

A Széchenyi-csoportban a Kisbér-Ászár a zárófordulóban kikapott az utolsó előtti Tapolcától, így nem tudta megőrizni dobogós helyezését és végül negyedik lett.

Véget értek a megyei másodosztály küzdelmei is, a 10 csapatot felvonultató bajnokságot az SE Kisbér-Ászár III. nyerte az Esztergomi SC-Dorog és a Lángos Józsa SE I. előtt.

NB II., Breyer-csoport, 11. (utolsó) forduló: Nyergesújfalu VSE–Zsámbéki SBE 9,5-2,5; Tatabányai SC–Esztergomi SC 4,5-7,5

NB II., Széchenyi-csoport, 9. (utolsó) forduló: SE Kisbér-Ászár–Tapolca VVSE 4,5-7,5

Vármegyei bajnokság, II. osztály, id. Szobi Géza-csoport, 7. forduló: Géniusz SE III.–Almásfüzitő SC 1,5-2,5; Géniusz SE IV.–Esztergomi SC-Dorog 3-1, Lángos Józsa SE I.–Tatabányai SC III. 1,5-2,5; Lángos Józsa SE II.–Ácsi Kinizsi SC 1,5-2,5; Tatabányi SC IV.–SE Kisbér-Ászár III. 0-4 (a mérkőzéseket Ácson rendezték)
8. forduló: Ácsi Kinizsi SC–Géniusz SE III. 1,5-2,5; Almásfüzitő SC–Tatabányai SC IV. 2-2; Esztergomi SC-Dorog–SE Kisbér-Ászár III. 2-2; Géniusz SE IV.–Lángos Józsa SE I. 3-1; Tatabányi SC III.–Lángos Józsa SE II. 4-0 (a mérkőzéseket Ácson rendezték)
9. (utolsó) forduló: Géniusz SE III.–Tatabányai SC III. 3-1; Lángos Józsa SE I.–Esztergomi SC-Dorog 1-3; Lángos Józsa SE II.–Géniusz SE IV. 2,5-1,5; SE Kisbér-Ászár III.–Almásfüzitői SC 2-2; Tatabányai SC IV.–Ácsi Kinizsi SC 3-1 (a mérkőzéseket Naszályon rendezték).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában