Esztergomi parádé

2024.09.14. 20:14

Bravúrgyőzelmet aratott a MOL Esztergom Debrecenben

Esztergomi csodát láthatott a debreceni publikum a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A másodosztályból az előző idény végén feljutott Mol Esztergom csapata 34–28 arányban jobbnak bizonyult az előző idényben negyedik Debrecennél.

Luter Márk

Álomszerűen folytatódott a MOL Esztergom számára a női kézilabda NB I.-es bajnokság. Elek Gábor jelentősen átalakuló csapata hatalmas meglepetésre 34–28-ra legyőzte az Európa-ligában is érdekelt házigazda Debrecen csapatát az élvonalbeli pontvadászat második fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A Mol Esztergom győztes csapata Debrecenben
A Mol Esztergom győztes csapata Debrecenben
Forrás: Esztergom Handball/Facebook

Az esztergomi lányok már az első félidőben megalapozták a sikert

Az első hét percben „ismerkedtek” a csapatok, a nyári U20-as világbajnokságon a torna All Star csapatába is beválasztott Faragó Lea kezdte meg a gólgyártást. 4-4-ig semmilyen váratlan fejleményt nem hozott a szombati esti DVSC-Esztergom derbi.

A következő öt és fél percben azonban az előző idényben házi gólkirálynő Hajtai Vanessza duplájával, illetve a Ferencvárostól érkező Kisfaludy Anett, továbbá a Váctól távozó Ballai Borbála találatával négy gólos különbség alakult ki.

A továbbiakban legközelebb Vámos Míra találata után, 12-10-nél járt a Loki, az első félidő végére azonban már öt gólos volt a vendégek előnye. A debreceni szurkolók ekkor alighanem nem hittek a szemüknek.

A szünet után is folytatódott az esztergomi dominancia

Szilágyi Zoltán csapata a második játékrészben mindent megtett annak érdekében, hogy csökkentse az első félidő derekán kialakult differenciát: próbálkoztak nyitott védekezéssel, illetve a hét a hat elleni támadással, azonban háromnál közelebb egyszer sem tudtak kerülni Elek Gábor együtteséhez.

Az esztergomiak kapusa, Herczeg Lili többször is kulcspillanatokban védeni, 

Az összecsapást a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir is a helyszínen követte figyelemmel. A közelgő Európa-bajnokság előtt akad olyan játékos, akinek behívását érdemes lenne megfontolnia a kerethirdetésnél... 

A Mol Esztergom fiatal tehetsége hengerelt

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a junior világbajnoki ezüstérmes Faragó Lea volt. 

A mindössze 19 éves balátlövő világklasszis teljesítményt nyújtva nem kevesebb, mint 13(!) gólig jutott a cívisvárosban, ami egy nemzetközi szinten is jegyzett hazai topcsapat ellen különösen megsüvegelendő performansz. 

Az első játékrészben öt gólig jutott, a folytatásban nyolcat „rámolt be” a debreceni hálóba.

Ballai Borbála, Kisfaludy Anett és Kovács Anett is kiemelkedett az esztergomi lőlapról, miután mindhárman négy találatig jutottak.

4J4A4986
A MOL Esztergom balátlövője, Faragó Lea "vért ivott" a mérkőzés előtt
Fotó: Molnár Péter / Forrás: Haon.hu

Fővárosi rivális következik hazai pályán

Jövő szombaton a második fordulóban a Vác ellen vereséget szenvedő Vasas látogat a Suzuki Arénába.

Kézilabda, női NB I., 2. forduló:

DVSC Schaeffler–Mol Esztergom 28–34 (13–18)
Debrecen, 1000 néző, vezette: Kiu G., Kiu T.

DVSC: Gabriel – Grosch 1, Sercien-Ugolin 2, Füzi-Tóvizi 3, Thorleifsdóttir 4, Tóth Nikolett, Petrus. Csere: Bartulovic (kapus), Szabó Nina 4 (1), Vámos M. 2, Jovovics 4, Haggerty 1, Töpfner 5 (2), Hornyák D., Dramac 2, Juhász Kata. Edző: Szilágyi Zoltán
ESZTERGOM: HERCZEG L. – KOVÁCS ANETT 4, BALLAI B. 4, Szucsánszki 1, KISFALUDY 4, FARAGÓ LEA 13 (3), HAJTAI 3.  Csere: Tóth Nikolett (kapus), Majoros 1, Horváth F. 1, Nick, Kármán 2, Teplán 1. Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása: 7. perc: 4–4. 13. p.: 4–8. 19. p.: 10–12. 28. p.: 12–17. 38. p.: 18–23. 48. p.: 22–29, 56. p.: 26–32. 
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3

Elek Gábor: – Nagyon örülök a győzelemnek, kőkeményen megdolgoztunk érte, de ettől még nem lettünk jobb csapat. Nagyon komoly kapusteljesítményt nyújtottunk az egész mérkőzésen. Remek egyéni teljesítményeink voltak, de a szerencsével sem álltunk hadilábon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában