Ítélet

Tegnap, 14:14

Balhé a tatabányai kórházban: ápolót rúgott meg a bekattant férfi

A bekattant férfi szándékosan rúgta meg az őt ellátó mentőápolót. A agresszort most börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki a tatabányai kórházban mellbe rúgta az őt ellátó mentőst. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint az elkövetőt 2023. augusztus 20-án az Országos Mentőszolgálat az Oroszlányi Rendőrkapitányságról – ahova a férfi más ügyben előállításra került – a tatabányai kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította állapotára figyelemmel. A férfi szállításában a mentőápoló sértett és a gépkocsivezető vett részt. A férfi  kórházba kísérését két rendőrjárőr biztosította. A kórházba szállítását az elkövető kifogásolta, amely miatt az ellátását, szállítását végző mentőápolót hangosan szidalmazta, fenyegette. A kórházi ellátásra történő átadás során, miközben a sértett a rögzített helyzetben lévő férfi lábát leengedte a szállításhoz használt hordágyról, a férfi a sértett jobb alkarját szándékosan megrúgta. A férfi cselekményét a kísérő rendőrjárőrök észlelték, ezért a férfi kórházi ellátásra átadását átvették az ápolótól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában