Indítvány

Tegnap, 14:01

Kényszergyógykezelést kaphat az édesanyját megverő férfi

Betegsége miatt nem volt teljesen tudatában cselekedetének a férfi. Most kényszergyógykezelést írnának elő az édesanyját bántalmazónak.

Kemma.hu

Az agresszió egyre nagyobb mértéket ölt Oroszlányban

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása megszüntetését és előzetes kényszergyógykezelése elrendelését annak a férfinak, aki március 18-án egy Tatához közeli községben bántalmazta a mozgásában korlátozott édesanyját. Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság március 22-én egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását, melyet több alkalommal, legutóbb szeptember 22-ig meghosszabbított.

Az elkövető március 18-án 6 óra 35 perc körüli időben családi házuk udvarán egy alkalommal ököllel megütötte az édesanyja arcát, aki az ütéstől a földre esett. A férfi ezután a nő járóbotjával egy alkalommal a fején megütötte őt. Az ütés eredményeképp a sértett életveszélyes sérülést szenvedett. A férfi állapota miatt nem volt képes arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy annak megfelelően cselekedjen. Betegsége miatt tartani kell attól, hogy hasonló büntetendő cselekményt fog elkövetni. Erre figyelemmel a főügyészség a letartóztatás megszüntetését és előzetes kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta, melyről a Tatabányai Járásbíróság ülésen határoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában