Érzelmes momentumok

2024.09.09. 13:01

Megható fotók: a magyar apa-lánya páros nagy pillanatai a paralimpián

Vasárnap kialudt a paralimpiai láng, mellyel lezárult a párizsi paralimpia. A TSC kitűnősége, Luterán Petra ezüstérmet nyert távolugrásban. A viadal végén vármegyénk sportolója megható pillanatokat okozott szurkolóinak.

Kemma.hu

Tizenegy versenynap után vasárnap véget ért a párizsi nyári paralimpiai játékok. A TSC Geotech szuperklasszisa, Luterán Petra pénteken ezüstérmes lett női távolugrásban a fogyatékkal élő sportolók legnagyobb világversenyén. Vele tartott édesapja is, a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát - Péch Antal Technikum pedagógusa, Luterán László is, méghozzá edzőként. Az újdonsült érmes hétfő délután érkezik haza Párizsból.

Luterán Petra és édesapja
Luterán Petra és édesapja Luterán László a párizsi paralimpián
Fotó: Fiona Goodall / Forrás: Getty Images

Luterán Petra érzelmes pillanatokat okozott

A TSC 27 éves para-atlétája női távolugrásban kétszer is megjavította egyéni legjobbját, mellyel a szám világbajnoki bronzérmese második helyen végzett. A megméretés végén édesapja, egyben edzője, Luterán László nyakába borult és kitört belőle minden feszültség, ami a verseny során mindvégig benne volt.

A pályafutása első paralimpiáján szereplő versenyző 400 méteren negyedik, míg 200 méteren a nyolcadik legjobb időt érte el a francia fővárosban. Az apa-lánya páros fantasztikus felkészülését mutatja, hogy Petra mindhárom versenyszámban karrierje legjobbját nyújtotta.

Embed from Getty Images

Ismerd meg Petra útját Párizsig!

Mint arról beszámoltunk, Petra 2022-ben szenvedett balesetet. 
– Már a kórházban eldőlt, hogy parasportoló leszek – mondta az addig magasugrásban brillírozó fiatal lány. – Ahogy a műtéti folyamatok zajlottak, látszott, hogy ennek az egésznek az lesz a vége, hogy elvesztem a bal alkaromat. 

Ez nagy trauma volt. Először apa mondta, hogy újra versenyezhetnék, parasportolóként.

Mire kijött a kórházból, családjával eldöntötték, valóban elkezdik a felkészülést. Petrának kellett is a fogódzkodó, hogy lelkileg és fizikálisan is feldolgozza a megrázkódtatást. A sérültségi szintjének megfelelő, T47-es kategóriában azonban nincs magasugrás, így új versenyszámok után kellett néznie. Végül a sprintszámok és a távolugrás mellett döntöttek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában