Párizs 2024

2024.08.31. 21:57

Paralimpia 2024: Luterán Petra negyedik 400 méteren Párizsban

A TSC Geotech kitűnősége bemutatkozott a párizsi játékokon. A 27 éves Luterán Petra egyéni csúccsal negyedik lett női 400 méteres síkfutásban a paralimpián.

Kemma.hu

Jól kezdődött a párizsi nyári paralimpiai játékok Luterán Petra számára, miután remek futással a negyedik helyen végzett női 400 méteres síkfutásban (T47-es kategória).

Saint-Denis, 2024. augusztus 30.
Luterán Petra a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok nõi 400 m síkfutás T47-es kategóriájának elõfutamában a saint-denis-i Stade de France-ban 2024. augusztus 30-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Luterán Petra remekül hajrázott a 400 m döntőjében a párizsi paralimpián
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás:  MTI

Luterán Petra egyéni csúcsot futott a döntőben

A TSC Geotech 27 éves versenyzője 57.41 másodperces élete legjobb időeredményével két brazil és venezuelai riválisa mögött legjobb európaiként a paralimpiai pontszerző negyedik pozícióban ért célba az egykörös távon a fogyatékkal élő sportolók legnagyobb multisport-eseményén a francia fővárosban.

Íme a tatabányai atléta további programja Párizsban

A tatabányai versenyző a 400 méter után további két versenyszámban lesz érdekelt a fogyatékkal élő sportolók legnagyobb megméretésén. Szeptember 6-án, pénteken a női távolugrás fináléjában szerepel (ebben a számban nem rendeznek selejtezőt), majd egy nappal később tartják a 200 méteres síkfutás előfutamát, a szám fináléját pedig az atlétika, egyben a tizenegy napos viadal zárónapján, szeptember 8-án rendezik Párizsban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában