Férfi kézilabda NB I.

2024.09.12. 16:40

Akadémistákat oktatnának a Kék Tigrisek

Kezdődik a férfi kézilabda NB I.-es bajnokság második fordulója. Az Európa-ligában is érdekelt Mol Tatabánya a NEKA csapatát fogadja. A Kék Tigrisek találkozóját péntek este 18 óra 30-as kezdettel rendezik Tatabányán.

Petrik József

A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát fogadják a Kék Tigrisek.

A párizsi olimpián is pályára lépő Pedro Rodriguezzel győznének a Kék Tigrisek
A párizsi olimpián is pályára lépő Pedro Rodriguezzel győznének a Kék Tigrisek
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

A Kék Tigrisek a pénteki találkozó esélyesei

A szakemberek véleménye szerint a NEKA előző években mutatott stabilitása talán változott, mivel elég sokan távoztak az akadémistáktól. Viszont a stílusuk és Sótonyi edző maradt. Így maradt a Balaton-partiak játékrendszere, és filozófiája. 

Hogy ez mit jelent, illetve milyen esélyekkel vág a mérkőzésnek a Tatabánya, erről Sibalin Jakabbal, a vezetőedző Cristian Ugalde jobbkezével beszélgettünk.

– A pénteki vendégeinkre a gyorsaság, a lendület és a sok futás jellemző, azaz, hogy évek óta, úgymond fix taktikát alkalmaznak – emelte ki Sibalin edző.

– Valószínűleg erre építenek. Arról nem is szólva, hogy ellenünk nincs veszteni valójuk. Éppen ezért végig kell koncentrálnunk ellenük, illetve tisztelni őket, és akkor nem eshetünk abba a hibába, ami pluszban megnehezíthetné a dolgunkat.

A NEKA hazai pályán peches vereséggel kezdte a pontvadászatot. A Kék Tigrisek ezzel szemben az egyik bajnokaspiráns, a Szeged otthonában próbált szerencsét. Ahol végül egy olyan szoros meccset vívott az Ugalde-legénység, amelyen, csupán a legvégén lett nagyobb a különbség a két gárda között…

Szegeden hibákat követtünk el, miközben jó dolgaink is voltak – hangsúlyozta Sibalin Jakab. 

– Most szeretnénk kiküszöbölni a bakikat és egyre több jó dolgot szeretnénk csinálni. De mindentől függetlenül a legfontosabb, hogy nyernünk kell, itthon tartva a két pontot!

A házigazdáknál csak az irányító poszton játszó Lemos szereplése kérdéses.

Kézilabda NB I., férfi, 2. forduló

MOL Tatabánya – NEKA

Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, péntek, 18 óra 30. Vezeti: Fekete T., Hajdu T.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában