Utánpótlás világverseny

2024.08.27. 19:58

Rózsahegyi Borinak tíz centiméteren múlt a döntő

Két tatabányai versenyző indul az U20-as atlétikai világbajnokságon Peruban. Rózsahegyi Bori és Szabó Benjámin személyében a TSC kitűnőségeinek is szurkolhatunk az utánpótláskorú sportolók limai világversenyén. A 17 éves Bori lemarad a távolugrás 12 fős döntőjéről, miután a 16. helyen végzett.

Luter Márk

A két évvel ezelőtti kolumbiai Caliban megrendezett korosztályos világbajnokság után ismét Dél-Amerika, ezúttal Lima ad otthont a 2015-ig junior világbajnokságként fémjelzett sporteseménynek. A mindössze 17 éves Rózsahegyi Bori a távolugrás selejtezőjében volt érdekelt a verseny nyitó napjának délelőtti programjában.

Rózsahegyi Bori lemaradt a távolugrás döntőjéről a perui vb-n
Rózsahegyi Bori lemaradt a távolugrás döntőjéről a perui vb-n
Forrás: TSC-Geotech/Facebook

Rózsahegyi Bori és az a fránya tíz centi...

A TSC 17 éves csillaga első sorozatában érvénytelen ugrást hajtott végre, másodikra egy biztonságinak számító 576 centiméteres teljesítményt tett le az asztalra. A harmadik, egyben utolsó próbálkozásával ugyan javított, de jelentősen elmaradva idei legjobbjától 585 cm-ig repült, mellyel a 16. helyen végzett, így lemarad a versenyszám 12 fős döntőjéről. 

A változó szélviszonyok mellett megrendezett kvalifikációban már a 595 cm-es távolság is elegendőnek bizonyult a fináléhoz. A fiatal tatabányai atlétalány egyéni legjobbja 638 centiméter, melyet idén februárban fedett pályán ugrott Nyíregyházán.

Bori a TSC Geotech pénteki ugróversenyével hangolt második idei világversenyére, melyet 618 centiméteres eredménnyel meg is nyert.

A mindössze 17 éves tatabányai atlétalány korábbi sikereinek helyszínen, július végén a besztercebányai U18-as Európa-bajnokságon szerepelt, ahol sérülésből visszatérve csupán tíz centivel lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett.

A kitűnő fiatal távolugró a két évvel ezelőtti Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) első nagyobb nemzetközi győzelmet aratva aranyérmet nyert a felvidéki nagyvárosban.

Szabó Benjáminnak szurkolhatunk a folytatásban

A TSC Geotech másik magyar versenyzője, a nemrégiben világbajnoki szintidőt futó Szabó Benjámin férfi 3000 méteres akadályfutásban lesz érdekelt.
Beni előfutamát magyarországi idő szerint szerdán 20 óra 05-kor rendezik a perui télben. Amennyiben sikerrel veszi az első akadályt és döntős lesz, akkor két pihenőnapot követően, a viadal zárónapján a világ legtechnikásabb középtávfutók élmezőnyében szoríthatunk érte.

A tatabányai fiatalokat Henyecz László és Reichnach Ferenc mesteredző készítette fel a korosztályos világversenyre.

A limai utánpótlás vb-n nem kevesebb, mint húsz magyar tehetség bizonyíthat. A perui U20-as atlétikai világbajnokság magyar idő szerint szeptember 1-én, a vasárnap éjjeli órákban ér véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában