A nagy visszatérés

2024.07.21. 17:31

10 centin múlt az érem! Rózsahegyi Bori negyedik lett az U18-as atlétikai Európa-bajnokságon

A tatabányai atlétalány közel két hónap után ugrott először versenyen távolt. Rózsahegyi Bori negyedik lett távolugrásban a besztercebányai U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. Beke Dávid és Pfiszeszter Dorina is remekül futott a korosztályos Eb-n.

Luter Márk

Tatabányai helyezésekkel folytatódott az U18-as atlétikai Európa-bajnokság Besztercebányán. A kétszeres Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál-címvédő (EYOF) Rózsahegyi Bori a negyedik helyen végzett távolugrásban. A TSC-Geotech kiválósága sérülés miatt közel két hónap után versenyzett először távolugrásban.

Rózsahegyi Bori a negyedik helyen végzett távolugrásban a besztercebányai U18-as atlétikai Eb-n
Rózsahegyi Bori a negyedik helyen végzett távolugrásban a besztercebányai U18-as atlétikai Eb-n
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Rózsahegyi Bori visszatérő versenyén lemaradt a dobogóról

A Tatabányán sportoló, nyergesújfalui Rózsahegyi Bori, a szombat délelőtti selejtezőben 606 centiméteres ugrással bejutott a távolugrás döntőjébe az ifjúsági Európa-bajnokságon, amivel Henyecz László tanítványa az első helyen kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba. A 17 éves atlétalány nevezett a legjobb eredménnyel az U18-as Eb-re (6.38 m). A 13 fős döntőben a hat bemutatott ugrása közül a harmadik, 606 centiméteres kísérlete volt a legjobb, mellyel tíz centiméterre lemaradva az éremtől negyedikként zárt. A versenyt 635 cm-es egyéni csúccsal a svéd Evelina Olsson nyerte.

Pfiszterer Dorina döntős a sprintváltóval

A mindössze 16 éves Pfiszterer Dorina fémjelezte sprintváltó (Boldogh Boróka - 100 m, Pfiszterer Dorina - 200 m, Pápai Nerina - 300 m, Sákovics Janka - 400 m) 15 éve fennálló országos csúcsot döntve bejutott a vasárnap esti döntőbe. A szombat délelőtti előfutamban a magyar női sprint váltó 2:08.82 perces idővel negyedikként jutott be a fináléba.

Beke Dávid a kétkörös távon remekelt

A 17 éves középtávfutó Beke Dávid magabiztos teljesítménnyel jutott elődöntőben, melyben hatalmas egyéni csúccsal (1:52.71 p) a nyolcadik legjobb időt futotta, ám mégsem lehet ott a szám vasárnapi nyolcas fináléjában, mert az elődöntő három futamgyőztese, illetve három második helyezett versenyző mellett további két legjobb eredmény kvalifikált a döntőbe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában