A felkészülés jegyében

2024.08.26. 06:49

Győzelemmel és egyéni csúccsal hangoltak a TSC atlétái az idény hátralévő világversenyeire

A júliusi viadal után újabb ugróversenyt rendezett a Tatabányai Sport Club. A TSC Geotech kiválóságai, Rózsahegyi Bori és Luterán Petra is remek eredménnyel hangolt a közelgő világversenyekre.

Luter Márk

Pénteken került sor a TSC Geotech atlétikai szakosztályának ugróversenyére a Grosics Gyula Stadionban. A tatabányai megméretésen a helyi kiválóságok is megmutatták, hol tartanak felkészülésük végső fázisában.

Rózsahegyi Bori magabiztosan győzött a TSC Geotech ugróversenyén
Rózsahegyi Bori magabiztosan győzött a TSC Geotech ugróversenyén
Fotó: Tóth Levente / Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Több számban is érmeket osztottak a TSC versenyén

A verseny legfőképpen az utánpótláskorú atlétákról szólt, továbbá abszolút kategóriában női hármasugrásban és távolugrásban is győztest avattak. A kedden kezdődő perui U20-as atlétikai világbajnokságra készülő, mindössze 17 éves Rózsahegyi Bori vasárnap utazott el a messzi Dél-Amerikába. A szerda esti megnyitóünnepséggel rajtoló párizsi paralimpiára kvalifikációs jogot szerző para-atléta, Luterán Petra pedig kedden repül a francia fővárosba. A TSC sportolói remek teljesítménnyel hangoltak az idény számukra legfontosabb világversenyére.

A májusi para-atlétikai világbajnokságon két bronzérmet is begyűjtő Luterán Petra remekül kezdett, hiszen első kísérlete során egészen 571 centiméterig repült, mellyel megdöntötte egyéni csúcsát. Ezzel az eredménnyel egészen a harmadik sorozatig vezetett a ép sportolók versenyében, akkor a kétszeres EYOF-győztes Rózsahegyi Bori 600 centivel felugrott az első helyre. A júliusi besztercebányai U18-as Európa-bajnokságon negyedik tatabányai atlétalány 618 centiméteres ötödik kísérletével biztosította be a végső győzelmet. Végül a szám vb-bronzérmese, a 27 éves Luterán Petra élete legjobbjával második lett az ötfős, fiatal átlag életkorú mezőnyben.

Luterán Petra egyéni csúccsal hangolt a szerdán kezdődő párizsi paralimpiára
Luterán Petra egyéni csúccsal hangolt a szerdán kezdődő párizsi paralimpiára
Fotó: Tóth Levente / Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Női hármasugrásban a júliusi tatabányai ugróversenyen is győztes országos bajnoki címvédő Virók Erna Sára (12.87 méter) diadalmaskodott, aki a Ferencváros színeit képviselte a viadalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában