Elismerés

2024.09.13. 19:15

Tíz vállalkozónak járt hatalmas taps az idén

Tíz megyei vállalat vehette át az idén az év vállalkozója díjat. Ketten kiemelt elismerést kapnak majd decemberben a Művészetek Palotájában.

Kemma.hu

Tízen vehették át az év vállalkozója díjat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

Pordán Zsigmond a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Komárom-Esztergom Megyei Szervezete elnöke nyitotta meg a XIX. Komárom-Esztergom Vármegyei Prima Díjátadó Gálaestet.

Tízen vehették át az év vállalkozója díjat
Tízen vehették át az év vállalkozója díjat
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A színvonalas esten, amelynek a Jászai Mari Színház, Népház adott otthont, díjat kaptak vármegyénk legjobb vállalkozásai és a művészet, a tudomány, a kultúra, a sport területén kiemelkedőt alkotók.

Külön köszöntötték Demján Sándorné Lídiát, Perlusz Lászlót, a VOSZ főtitkárát, Nagy Brigittát, a VOSZ ügyvezető igazgatóját, Dr. Lits Józsefet, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnökét és az esten megjelent VOSZ vezetőket, megyei elnököket.

Szintén megkülönböztetett figyelem kísérte Komárom-Esztergom és Tatabánya elöljáróit. Közöttük Dr. Kancz Csaba főispánt, Erős Gábor országgyűlési képviselőt, Dr. Veres Zoltánt, a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat főjegyzőjét, Lusztig Pétert, Tatabánya alpolgármesterét; Steindl Balázst esztergomi alpolgármestert; valamint Dr. Szerencsés Lászlót, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét.

A VOSZ immáron 25 éve úgy döntött, hogy minden évben elismerésekkel jutalmazza az értékteremtő munkát. Fontos, hogy legalább erkölcsi elismerésben részesüljenek a megyében működő szakmák, vállalkozások jeles képviselői, akik a mai nehéz gazdasági helyzetben is helytállnak, sőt többen még a fejlesztéseket is bevállalták. A kitüntetésben részesülő vállalkozások a saját területükön elért kiemelkedő eredményeikért és közéleti tevékenységükért Megyei Év Vállalkozója díjat kapnak.

Perlusz László, a VOSZ főtitkára és Pordán Zsigmond, a VOSZ vármegyei elnöke átadta az elismerő okleveleket. Kiemelkedő eredményeiért, példamutatásáért és közéleti tevékenységéért Szakmai Díjat kapott tíz vállalat.

  • Gróf Zoltán, a Gróf Trans Kft. tulajdonosa. A tarjáni vállalkozás 1991-től működik családi kereteken belül, majd 2004. júniusától KFT formájában végzik a belföldi és nemzetközi árufuvarozást, fuvarszervezést, raktározást és árukezelést.
  • Bérces Pál, a QLM Logistics Solutions Kft. tulajdonosa. A magyar tulajdonú társaság komplex raktárlogisztikai megoldásokat szállít partnerei részére.
  • Lengyel Antal, a Tabak Team Kft. tulajdonosa. A trafikszektor egyik meghatározó gazdasági társasága, elsősorban dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások számára nyújt menedzsment és marketing szolgáltatásokat. 
  • Szöllősi Péter, a Choko Kft. tulajdonosa. 1985-ben indította el vállalkozását, még kkt formájában, majd 1997-ben családi vállalkozásként alapította meg a mostani cégét. A társaság élelmiszer nagykereskedelemmel foglalkozik.
  • Molnár Andrea, a MAM-BUS Kft Kft. tulajdonosa. A céget 2014. tavaszán alapították férjével, Arvanitidisz Nikosszal. Szülei korábbi vállalkozásában eltöltött 14 évben sajátították el a vállalkozás alapjait és vitték tovább a személyszállítás feladatköre mellett, az  Esztergomi Városnéző Kisvonat működtetését.
  • Nemes Péter, egyéni vállalkozó. 1990. óta egyéni vállalkozóként folytatja hús kiskereskedelmi tevékenységét Tatán és Komáromban, a szakma szeretete azóta is töretlen.
  • Kolcsár Ildikó, a Kolcsár Sütőipari Kft. tulajdonosa. A Kolcsár Sütőipari Kft. 1990-ben indult, kezdetben, mint családi vállalkozás Várgesztesen. Mára több, mint 70 településen van jelen mozgóboltokkal és mintaboltokkal.
  • Mayer Erzsébet Zsuzsanna, a LAGO Kft. tulajdonosa. Mayer Erzsébet Zsuzsanna, a LAGO Kft. COX Divat tulajdonosa 1971-ben kezdett a ruházati kereskedelemben dolgozni, először „családi vállalkozásként”, majd önállósodva.
  • Klébert János, a Vértes Kamion Szerviz Kft. tulajdonosa. A  Vértes Kamion Kft. 1998 óta foglalkozik kamionok, teherautók, pótkocsik és személy autók teljes körű szervizelésével, és alkatrészek felújításával Tatabányai telephelyén.
  • Marosi Zsuzsanna, a Travel Online Kft. tulajdonosa. Az ingatlanpiac változó környezetében a Travel Online Kft. már több mint tíz éve megbízható partnere a cégeknek és bérbeadóknak. Sikerük titka az innovatív gondolkodás, a minőségi szolgáltatás, a jogi biztonság és a személyes odafigyelés.

Az Országos Vállalkozók Napján, december 6-án, Budapesten, a Művészetek Palotájában két kiemelt megyei vállalkozót is elismerés illeti: a Magyar Suzuki Zrt. ÉV Vállalkozója díjat vehet majd át és Dr. Dombi J. Péter pedig Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért fog elismerést kapni.

Prima mottó: „Vállalkozók a kulturális értékekért”

Demján Sándor 2003-ban megálmodta és megvalósította a Prima Primissima Díjat, ahol a vállalkozók díjazzák a tudományos, kulturális, művészeti és sport élet kiválóságait. 10 éven keresztül Demján Sándor saját vagyonából finanszírozta a Prima Primissima díjat, amit 10 év után Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója felvállalta, hogy az OTP Bank tovább viszi ezt a nemes kezdeményezést és finanszírozza a Prima Primissima Díjakat. Ez a díj az egyetlen, amelyik hatalomtól, politikától függetlenül a színtiszta teljesítményt jutalmazza. A Vármegyei Prima Díjakat továbbra is a VOSZ, a Demján-Cégcsoport és a helyi vállalkozások támogatásával valósítjuk meg.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában