Edzenek már

2024.08.11. 06:49

Itt vannak az első meccsfotók az új MOL Tatabányáról: íme, az új Kék Tigrisek

Az alapos változásokon átmenő Kék Tigrisek július végén kezdte meg az új szezonra a közös felkészülést. Ennyi időre szüksége is lesz a MOL Tatabánya KC bronzérmes férfi kézilabdacsapatának, hogy újra ütőképes gárdájuk legyen.

Petrik József

A 2023-2024-as idény végén több mint egy kezdőcsapatnyi játékos távozott a MOL Tatabánya KC csapatától, miközben még edzőt is váltottak a Tigrisek. Dragan Djukicsot Cristian Ugalde, a Bányász spanyol származású szélsője váltotta a kispadon. Segítője továbbra is Sibalin Jakab lesz. Július végétől pedig a hálóőrök formájáért a tatabányaiak egykori kapusa, Nagy Péter felel. Az Érsekújvárral már meccseltek is a felkészülés jegyében. 

A MOL Tatabánya KC az Érsekújvár elleni felkészülési találkozón
A MOL Tatabánya KC az Érsekújvár elleni találkozóval indította a felkészülési mérkőzések sorát 
Forrás: MOL Tatabánya KC/Facebook

Szép az érkezők névsora

A felkészülés első szűk két hetéről Ugalde jobb kezével beszélgettünk. 

Előtte azonban felidéztük a Kék Tigrisekhez érkezők névsorát. Az irányító Sadou N’Tanzi a francia PSG-től érkezett. Szélső honfitársa, Baptiste Damatrin a HBC Nantes játékosa volt. A spanyol Ignacio Plaza a portugál Portóban kézilabdázott beállóként. A brazil irányító, Patrick Lemos, a görög AEK-ből igazolt Tatabányára. A cseh válogatott Matej Havrant, balátlövőként foglalkoztatta a Robe Zubri gárdája. A lengyel baloldali átlövő, Damian Przytula-t a Gornik Zabrze foglalkoztatta. Milan Golubovic Szerbiából érkezett, míg a kapus, Radvánszki Attila, a Szeged neveltje. 

A MOL Tatabánya KC Kuwait válogatottja ellen folytatja

Ez a lajstrom is mutatja, nem lesz könnyű dolga az edzői stábnak az új pontvadászatban, hiszen szinte egy teljesen új csapatot kell építeniük. Ezt erősítette meg Sibalin Jakab is.

– Július elején, egy program alapján már megkezdték a srácok az otthoni munkát – mondta Sibalin edző. – Aztán július végén elindult a közös munka. A játékosaink jó erőállapotban tértek vissza, de a válogatottjaink még kaptak egy-két nap plusz pihenőt.

A múlt hetet elsősorban fizikai képzéssel töltötte Ugalde csapata. A délelőtti futás és kondizás után, délutánonként, már egyre gyakrabban előkerült a labda is.

– Hamarosan már a labdás tréningek kerülnek túlsúlyba – emelte ki Ugalde jobb keze. 

– Sokat gyakoroltuk és gyakoroljuk a védekezés, illetve a támadást, valamint „erősítjük” a pályán belüli páros kapcsolatokat. De videóelemzésekkel is foglalkozunk. Hetente kilenc-tíz alkalommal edzünk, nagyjából – alkalmanként – két órát. Így nem csoda, hogy az első edzőmeccsünkre fáradtan érkeztünk. Ezen kell majd túllépnünk. A srácok örömére egyre több és több lesz a labdás játék. Nyilván fáradtak a játékosok, de maximálisan odateszik magukat, és elvégzik azokat a feladatokat, amelyet a vezetőedző kiszab a társaságra. Hogy mennyit léptünk előre, azt legközelebb a Kuwait elleni felkészülési találkozón bizonyíthatja az együttes.

Győzelem az első edzőmeccsen

MOL Tatabánya KC – Érsekújvár (szlovák) 41-18 (16-7)

Tatabánya, Multifunkcionális Sportcsarnok, zárt kapus. Vezette: Felhő, Öcsi.

Tatabánya: Székely M. – Krakovszki B., Dissinger, N’Tanzi, Maras, Topic, Enomoto. Csere: Radvánszki (kapus), Lemos, Damatrin, Plaza, Havran, Golubovics, Vajda P. Edző: Cristian Ugalde.

Lejátszották első felkészülési mérkőzésüket a Kék Tigrisek. Plaza és Enomoto kiemelkedően eredményes játéka mellett a csapat minden mezőnyjátékosa eredményes volt, így hozzátett a magabiztos győzelemhez.

Kontra Zsolt, a tatabányaiak technikai vezetője: - Az első félidőben Székely Marci remekelt a kapuban, de a védekezésünk is feszes volt. Annak ellenére, hogy kemény fizikai munkából mentünk ebbe a mérkőzésbe, ez nem látszódott a társaságon. A két csapat közötti komoly különbség hamar kiütközött. Amit láttam, az kifejezetten bíztató volt. Remélem, ezen az úton haladunk tovább.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában