Kézilabda

2024.07.04. 13:45

Nyolc új játékost kell beépítenie a Kék Tigrisek új edzőjének

Rajtra kész a Kék Tigrisek kerete. A MOL Tatabánya KC csapata igen tehetséges játékosokkal erősítette a csapatot.

Petrik József

Július végén kezdi meg a felkészülést a 2024-2025-ös élvonalbeli pontvadászatra a MOL Tatabánya KC bajnoki bronzérmes férfi kézilabdacsapata. Ezt erősítette meg Sibalin Jakab, a Kék Tigrisek edzője, Cristian Ugalde, új vezetőedző jobb keze. Tőle tudtuk meg azt is, hogy az úgymond otthoni alapozást már jó két hete megkezdték a játékoskeret tagjai, egyéni edzésterv szerint.

Júniusban érkezett a hír, hogy új edző fogja vezetni a Kék Tigriseket. Cristian Ugalde elárulta, hogyan érzi most magát, illetve milyen tervekkel készül vezetni a Tatabányát.
Cristian Ugalde, a MOL Tatabánya új trénere
Forrás: Tatabánya Kézilabda Club/Facebook

Az „utolsó” érkezők a szerb válogatott, Milan Golubovic, illetve a lengyel nemzeti csapat tagja Damian Przytula. Mindkét átlövő előző egyesületük meghatározó játékosa volt, termelték a gólokat mind a hazai bajnokságokban, mind az Európa-ligában.

Erős játékosok érkeztek a csapathoz

A Kék Tigriseknél jelentős átalakulásról beszélhetünk, hiszen a két új sportolóval együtt nyolcan választották új csapatuknak a Tatabányát. A spanyol Ignacio Plaza, a portugál Portóban beállósként szerepelt. 

Ignacio Plaza
Ignacio Plaza is a Tatabánya játékosa a következő szezontól kezdődően.
Forrás: www.eurohandball.com

A görög AEK Athén brazil irányítója, Patrick Lemos is a Bányásznál folytatja pályafutását. A francia sztárcsapattól, a Paris Saint-Germain-től távozott a kék-fehérekhez, a szintén irányító Sadou N’Tanzi. A cseh válogatott baloldali átlövő, Matej Havran, a Robe Zubritól érkezett, míg a francia HBC Nantes-tól igazolt a Tigrisekhez Baptiste Damatrin. Utolsóként, de nem utolsó sorban egy fiatal magyar kapus is érkezik Ugalde keretébe, mégpedig a Pick-Szegedből Radvánszki Attila.

A fennemlített kézilabdások múltját, egykori klubjukat „nézegetve” meglehetősen veretesnek tűnik a névsor. Kifejezetten ütőképes kerete lehet az új szezonban a Bányásznak. De szüksége is volt a gárdának a jelentős vérfrissítésre, mert a távozók névsora sem kurta, és többségük igazi minőséget képvisel.

A MOL Tatabánya KC-tól leköszönő sportolók lajstromának felidézésében is Sibalin Jakab volt a segítségünkre. Akik elhagyják a klubot, ők következők: Ancsin Gábor és Győri Mátyás az FTC-ben folytatják.

Ancsin Gábor
Ancsin Gábor is a távozók között
Forrás: www.tatabanyahandball.com

Uros Vilovszki, valamint Vajda Huba az újonc győrieket erősíti az következő idényben. Pergel Andrej Spanyolországba igazolt, míg Juhász Ádám is távozik a Kék Tigrisektől.

Új igazolások

  • Radvánszki Attila (magyar) - 19 éves, 193 cm, 96 kg
  • Milan Golubovic (szerb) - 23 éves, 190 cm, 94 kg
  • Damian Przytula (lengyel) - 25 éves, 200 cm, 108 kg
  • Ignacio Plaza (spanyol) - 30 éves, 195 cm, 102 kg
  • Patrick Lemos (brazil) - 28 éves, 190 cm, 86 kg
  • Sadou N’Tanzi (francia) - 24 éves, 183 cm, 80 kg
  • Matej Havran (cseh) - 22 éves, 190 cm, 100 kg
  • Baptiste Damatrin (francia) -  24 éves, 177 cm, 91 kg

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában