Kihúzták a golyókat

2024.08.26. 19:41

MOL Magyar Kupa: ellenfelet kapott az Opus Tigáz Tatabánya és a Dorogi FC

Kisorsolták a labdarúgó MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának párosításait. Az Opus Tigáz Tatabánya kiemeltként csatlakozik a kupaküzdelmekhez, míg a Dorogi FC két győztes párharccal jutott a 64 közé.

Luter Márk

Az elmúlt hétvégén lejátszották a MOL Magyar Kupa második fordulójának küzdelmeit, így kialakult a sorozat legjobb 64 csapatának mezőnye, melyben két vármegyei együttes szerepel a folytatásban. A másodosztályú Opus Tigáz Tatabánya Budapesten egy negyedosztályú csapat ellenfeleként, míg a harmadik divízióban érdekelt Dorogi FC azonos osztályban szereplő rivális ellen lép pályára hazai környezetben a harmadik körben.

Opus Tigáz Tatabánya - Budafoki MTE NBII. foci (29)
Negyedosztályú ellenfelet kapott az Opus Tigáz Tatabánya a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

Az Opus Tigáz Tatabánya is csatlakozik a MOL Magyar Kupa mezőnyéhez

Két Komárom-Esztergom vármegyei csapat továbbra is versenyben van a hazai kupasorozatban. Egyik együttes sem kapott verhetetlen ellenfelet a legjobb 64 között.

Az Opus Tigáz Tatabánya a BLSZ I.-es osztályban szereplő Testvériség-Újpalota SE otthonába látogat a hazai kupasorozat harmadik fordulójában. Szűkebb értelemben vett hazánk másik még talpon lévő együttese a Dorogi FC a szintén NB III.-as Érd ellen lép pályára szeptember közepén, mégpedig idegen környezetben.

A Dorog a Lábatlan és a Vép elleni győzelemmel jutott a sorozat soron következő körébe.

A Ferencváros nem kapott könnyű ellenfelet

Az előző idényben döntős, bajnoki címvédő Ferencváros a másodosztályú Budafok vendége lesz a legjobb 64 között. A Pest vármegyei együttes két szezonnal ezelőtt kupadöntőt játszott a Zalaegerszeg ellen.

Az élvonalbeli csapatok a harmadik fordulóban kiemeltek voltak, így nem kaphattak azonos osztálybeli ellenfelet, továbbá minden esetben idegenben lépnek pályára. A továbbjutás mindvégig egy mérkőzésen dől el, a legjobb 32 között jutásért vívott összecsapások hivatalos játéknapja szeptember 14., szombat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában