Labdarúgó Magyar Kupa

2024.08.26. 06:22

MOL Magyar Kupa: továbbjutott a Dorogi FC

Csupán egyetlen vármegyei csapat volt érdekelt a hazai kupasorozat második fordulójában. A Dorogi FC bejutott a 64 közé a labdarúgó MOL Magyar Kupában, miután 3-1-re győzött a Vép otthonában.

Kemma.hu

Az elmúlt hétvégén harminchat mérkőzéssel folytatódott országszerte a labdarúgó MOL Magyar Kupa. Az első forduló után a második körben is alacsonyabb osztályú rivális ellen, idegen környezetben aratott magabiztos sikert a Dorogi FC. A többi vármegyei csapat már az első fordulóban búcsúzott a hazai kupaporondtól.

A Dorogi FC eddig nagyon magabiztosan menetel a MOL Magyar Kupában
A Dorogi FC eddig nagyon magabiztosan menetel a MOL Magyar Kupában 
Forrás: Dorogi FC/Facebook

Két gólos győzelmet aratott a Dorogi FC a nyugati határszélen

A Magyar Kupa második fordulójában a harmadosztályú Dorog idegenben lépett pályára a Vas vármegyei első osztályú Alpok-Zirkon Vép VSE vendégeként szombat délután, ahol mindvégig nagy fölényben futballozva, érvényesítve a meglévő osztálykülönbséget 3–1-re nyert.

Vígh Ádám, Wend Balázs és Lénárth Tamás révén már az első félidőben érdemben eldöntötte a továbbjutást a Dorogi FC. A hazaiak szépítő gólja a hetvennyolcadik percben érkezett, mégpedig Balikó Dániel révén.

Az NB III. Észak-Nyugati csoportjában a kilencedik helyen álló Komárom-Esztergom vármegyei együttes a következő fordulóban sem lesz teljesen esélytelen, hiszen a 64 között harmadosztályú, vagy alacsonyabb divízióból érkező rivális vár szűkebb értelembe vett hazánk csapatára.

Labdarúgás, MOL Magyar Kupa, második forduló (a legjobb 64 közé jutásért):

Vépi VSE - Dorogi FC 1-3 (0-3)

Vép, Vép Városi Sporttelep, vezette: Takács Á. (Cseresznyák Cs. Á., Urbán R.)

Vép: Bezdi B. - Németh (Pogácsás 88.), Baranyai (Illés 80.), Czeglédi, Bezdi Sz., Tama, Takács Á. (Beke 80.), Balikó D., Bátori-Tóth (Baranyai 63.), Takács M., Balikó M. (Balikó B. 88.)  

Dorog: Bencze - Bokán Ba.; Lénárth, Ferkó Á., Ferkó M. (Bokán Be. 61.), Wend (Balla 46.), Hajdi, Szerencsi, Forgó, Vigh (Gula 61.), Barna (Erdey 46.)

Gólszerzők: Vígh (13.), Wend (15.), Lénárth (43.), illetve Balikó (78.)

MESTERMÉRLEG:

Bekő Balázs: Nagyon hasznos meccsen vagyunk túl, ahol a sok jó dolog mellett kijöttek a hibák is, amely természetes egy ilyen alakuló, fiatal csapatnál. Ez a találkozó jó felkészülés volt a szerdai Gyirmót elleni bajnoki mérkőzésre. Köszönjük a vendéglátó vépiek fogadtatását, sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban.

Bekő Balázs csapata az augusztus első hétvégéjén megrendezett első fordulóban a vármegyei riválisnak számító Lábatlant ütötte ki 5–0 arányban.

A Tatabánya is érdekelt lesz a hétfői kupasorsoláson

A harmadik fordulóban az első és másodosztályú csapatok is csatlakoznak a hazai kupasorozatba, így Gyürki Gergely együttese, az immár a NB II.-ben szereplő Opus Tigáz Tatabánya is a versenysorozat ezen fázisában csatlakozik a mezőnyhöz.

A legjobb 32 közé jutásért vívott párharcok sorsolását hétfő este rendezik az M4 Sport televíziós csatorna stúdiójában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában