Oroszlány

2024.08.20. 20:50

Sikerben fürdik a Cirill Táncstúdió

Bemutatunk egy oroszlányi tánciskolát: a Cirill Táncstúdió az ezredfordulón kezdett kibontakozni, és ma már szűkebb hazájában, ha tánc vagy tánciskola kerül szóba, úgyszólván megkerülhetetlen a neve.

Baranyai Mihály

Oroszlány vonzáskörzetében szinte minden rendezvényen, amelyen táncosok is színpadra lépnek, elhangzik a Cirill Táncstúdió neve. A vezetőjét, Zajácz-Mészáros Edinát kérdeztük a pályájáról.

Zajácz-Mészáros Edina élete a tánc. A képen a 6. Boroszlány első napjának szervezőjeként konferál. (Jobbra tőle Csiszár József hangtechnikus.)
Zajácz-Mészáros Edina élete a tánc. A képen a 6. Boroszlány első napjának szervezőjeként konferál. (Jobbra tőle Csiszár József hangtechnikus.)
Fotó: B. M. / Forrás:  24 Óra

Zajácz-Mészáros Edina élete a tánc, ő pedig legfőképpen táncinstruktor amellett, hogy gyermekpszichológus, wellness-fitnesz oktató, színházi próbavezető és pontozóbíró is. Jelenleg a hagyományos mazsorett szakágtól eltérő, újdonságnak számító fitnesz mazsorett oktatói képzésre jár, szeptembertől pedig gyógypedagógiát tanul.

– Édesanyám már 3 évesen beíratott balettezni, majd mazsorettre, aztán pedig ötévesen latin táncra is – meséli. Ahogy nőttem, úgy tudatosodott bennem, hogy én gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Egy helyi fitneszteremtől kaptam felkérést erre 2000-ben. Lassacskán itt jött létre a Cirill Táncstúdió. Eleinte nem volt nevünk, de kinőttük az aerobiktermet, amelyben gyakoroltunk, és eljött a névadás ideje. A névalkotás Cintia lányom nevéhez fűződik.

Oroszlányon kívül Súron, Császáron, Kocson és Nagyvelegen oktat. Összesen több, mint 300 növendéke van a 3-4 évesektől az 50 felettiekig. Az eltelt 24 év alatt számtalan sikerük volt. A táncstúdió a Magyar Látványtánc Sportszövetség tagja, számos más tagság mellett. 

– Ez egy meghatározó szerepet betöltő szövetség, amely azért jó, mert egy-egy versenyalkalom során egyszerre meg tudom versenyeztetni a mazsorettes, latin táncos, akrobatikus, művészi táncos és a cheerleaderes tanítványaimat – mondja a táncpedagógus. A cheerleader olyan sport, amely pom-pom táncként ismert, és tartalmaz emeléseket, gúlákat, kötelező akrobatikai elemeket – magyarázza.

A táncstúdió a tavalyi világbajnokságon úgyszólván letarolta a mezőnyt

A táncpedagógustól megtudjuk, hogy a tanítványai között vannak többszörös Európa bajnokok és világbajnokok, de többszörös tabellagyőztesek is. A táncstúdió egyike az ország három legeredményesebb tánciskolájának. Lapunk beszámolt arról, hogy a 2023-as prágai világbajnokság mezőnyét a Cirill Táncstúdió szinte letarolta, s az összes indulója éremmel tért haza, méghozzá 12 arannyal, 3 ezüsttel és 1 bronzzal. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában