Kiállítás

2023.11.05. 08:42

A perui Javier Aguilart nagyon hiányolják egykori komáromi fotóstársai

Javier Aguilar fotográfus Visszatérés című emlékkiállítása nyílt meg a Generációk Házában a Mol fotókör közreműködésével.

Körtvélyfáy Dina

Dr. Molnár Attila polgármester és Dombay Gábor önkormányzati képviselő is megtekintette a kiállítást

Forrás: Facebook

Fotó: komarom.hu

Aguilar Peruból érkezett hazánkba, eredetileg tanulni, de miután megismerte későbbi feleségét, Komáromban telepedett le.

Bognár Balázs, a fotókör tagja elmondta, Aguilar a nyolcvanas évektől kezdve tagja volt a klubnak, precíz, akkurátus fotós volt, aki mindig a nehezebb utat választotta, ha valamilyen fotóstechnikai trükköt alkalmazott. Aguilar a koronavírus-járvány idején vesztette életét, a tagok pedig rendkívül hiányolják, hiszen üde színfoltja volt a fotókörnek.

Németh János, a fotókör elnöke azt idézte fel, Aguilar többször hazalátogatott Peruba, most pedig ezekből a képekből válogatva jött létre a tárlat. A kiállításon ugyanis azt igyekeztek megmutatni a közönségnek, hogyan szerette volna láttatni Javier Aguilar a magyar emberekkel a szülőföldjét.

A kiállítás iránt érdeklődők november 9-ig tudják megtekinteni a képeket a Generációk Házában, nyitvatartási időben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában