Tájékoztató

2 órája

Reggeli útinform: ezt kell tudni, ha ma autóba ülsz

Ma is összefoglaltuk nektek, milyenek az útviszonyok, az időjárás, valamint a lezárt utak helyzete.

Kemma.hu

Az utinform.hu tájékoztatása szerint

Az M1-M0-s autóúti csomópontban hídfelújítás és aszfaltozási munkák miatt csomóponti zárásokkal járó korlátozásokra kell számítani október végéig. Az M0-s felől érkezők az M1-es autópályára és az 1-es főútra is át tudnak hajtani, a szembe forgalmat viszont megtiltották.

Jelenleg tehát az 1-es főútról nem lehet felhajtani az M0-ra sem Biatorbágy, sem Budapest felől. A javasolt terelőútvonalakat sárga táblák jelzik a Sasfészektó pihenő, illetve a biatorbágyi csomópont felé.

Az M1-es autópályán a főváros felől érkezők az M0-s autóutat szintén a biatorbágyi felhajtón át érhetik el. Az M1-es autópályán a Győr felől érkezők sem tudnak lehajtani az 1-es számú főútra az M0-s csomópontban. Számukra a lehajtás a Sasfészek-tó pihenőnél, vagy Törökbálintnál lehetséges.

Az M1-es autópályán:

- a 22-es kilométernél levő, Sasfészektó pihenőhelyen, burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz a hétvégén. Szombaton és vasárnap az autópálya Budapest felé vezető oldalán a pihenőben ki lehet jutni, de onnan a pályára már nem tudnak majd felhajtani. A terelőutat, vasárnap estig az 1-es főútra jelölték ki, ahol Biatorbágy után lehet felhajtani újra a pályára Budapest felé.

- Budapest felé, a Bábolna/Ács és a Komárom/Kisbér csomópont között burkolatjavítást végeznek. A 91-es és a 84-es kilométer között a külső és a leálló sávot lezárták. A forgalmat a belső sávra és az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Hegyeshalom felé a forgalom a külső és a leálló sávon halad.

- Mosonmagyaróvár térségében, a 166-os és a 156-os kilométer között a Budapest felé vezető oldalt újítják fel. A főváros felé tartókat a belső sávra és az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Hegyeshalom felé a leállósáv és a külső sáv járható.

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint október 19-én, szombaton a Nyugat-Dunántúlon rétegfelhős lesz az ég, csak estétől csökken jelentősebben a felhőzet. Máshol ugyanakkor sok napsütésre van kilátás. A keleti szél már csak néha élénkül meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában