Közvilágítás

5 órája

Ezért nem köt közvilágításról új szerződést az E.on

A fejlesztésekre fordítja a jövőben az erőforrásait az áramszolgáltató. Ezért nem hosszabbítja szerződéseit az E.on az önkormányzatokkal.

Goletz-DeáK Viktória

Nem vállalja Ácsteszér közvilágításának karbantartását az E.on Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. 2024. december 31. után. Erről a település polgármestere, Vuts Norbert adott hírt a település közösségi oldalán. Hamar kiderült, hogy nem csak ezt az egy bakonyaljai települést érinti a változás.  Súr polgármestere, Sógorka Miklós elmondta, hogy nekik március 31-ig szól a szerződésük az E.onnal, így szerencsére kicsit több idejük van az átállásra, viszont tájékoztatást még nem küldött a szolgáltató. 

A fejlesztésekre fordítja a jövőben az erőforrásait az áramszolgáltató. Ezért bontja fel szerződéseit az E.on az önkormányzatokkal.
Több településnek is új szolgáltatót kell keresnie a közvilágítás karbantartási munkájára. Az E.on ugyanis nem hosszabbítja meg velük a szerződést
Fotó: Lang Róbert / Forrás: Somogyi Hírlap

Mint arról korábban beszámoltunk, az ácsteszéri önkormányzat szeptemberben megkezdte a szükséges intézkedéseket, hogy év elejétől se boruljon sötétségbe Bakonyalja. Október elejére találtak egy céget, aki a karbantartási feladatok mellett vállalta a lámpatestek cseréjét is. Így a több tíz éves, gyakran meghibásodást okozólámpák korszerűsítése is megtörténhet. A súri polgármester pedig elmondta, hogy teljesen véletlenül értesült a változásról. Felhívta a céget, hogy érdeklődjön a márciusig tartó megegyezés újrakötéséről. A cég ekkor közölte vele, hogy nem áll módjukban a karbantartást tovább vállalni. Hivatalos tájékoztatást pedig egyelőre csak azoknak küldtek ki, akiknek az év végével szűnik meg a szolgáltatás. 

Válaszolt az E.on

A Kemma.hu is megkereste az E.ont, hogy megtudja vajon mi a változás oka. Mint megtudtuk, a cég szeretne inkább a jövőben a fejlesztésekre koncentrálni, így egyes feladatokat a továbbiakban nem vállalnak.

– Az E.ON Hungária Csoport stratégiai döntés alapján erőforrásait a jövőben villamos- és gázhálózatai üzemeltetésére és fejlesztésére fordítja, hogy megfeleljen az energiaátmenet által támasztott kihívásoknak és ügyfelei számára garantálhassa a biztonságos, megbízható és fenntartható energiaellátást. Ez a döntés érinti a közvilágítás üzemeltetési üzletágat. A vállalatcsoport minden közvilágítás üzemeltetési szerződést egyedileg vizsgál és valamennyi érintett önkormányzatot egyenként, előre értesít a várható változásról. Az E.ON a zökkenőmentes szolgáltatóváltás érdekében az érintett Önkormányzatokat a szükséges tennivalókról és lehetőségekről szintén írásban tájékoztatja – válaszolta kérdésünkre Csiszér-Kovács Viktória, az E.on vállalati kommunikációs szakreferense.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában