Voksok

2024.09.08. 20:14

Kevesebb, mint 80 voks döntött Oroszlányban

Vasárnap estére eldőlt, hogy mit szeretnének a városlakók. Az oroszlányiak arról szavaztak szeptember 8-án, hogy tovább erősödik-e a kormánypárt.

Kemma.hu

Reggel hat órakor megnyíltak az urnák Oroszlány városában és a 4-es számú egyéni választókerületben, a 7-es, illetve a 8-as szavazókörökben felkészülten várták a szavazatszámláló biztosok a voksolókat.

Időközi választás Oroszlányban
A jelölő szervezetek az utolsó pillanatig kampányoltak
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Minden rendben zajlott, zökkenőmentes volt a vasárnapi választás. Ezt már Németh Gábortól, a helyi választási bizottság elnökétől tudtuk meg. Mint arról már több ízben beszámoltunk, az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje közötti szavazategyenlőség miatt írtak ki újabb választást szeptember 8-án a városban.

Időközi egyéni választókerületi képviselő választása Oroszlányban
Oroszlányi helyzet: a választásra jogosultak 23,7 százaléka ment el szavazni
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Nagy volt a tét a vasárnapi időközi választáson, ugyanis ezektől a szavazatoktól függ, hogy megerősödik-e a kormánypárt a városban. Dr. File Beáta jegyző a jegyzőkönyvben szereplő adatokból már a szavazás lezárulta előtt egy órával úgy nyilatkozott, hogy csaknem 20 százalékos lesz a részvételi arány a két szavazókörben összesen. A választásra jogosult 1730 oroszlányi lakosból 343-an jelentek meg a szavazóurnáknál. Végül 23,7 százalék lett és 410-en járultak a szavazóurnákhoz este 7 óráig. A nyertes Babai János lett. Az OLPK jelöltje 220 érvényes szavazatot kapott, Auerné Böröczky Erzsébet 149-et zsebelhetett be a Fidesz-KDNP jelöltjeként. A Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltje Puskás Alexa pedig 37-et kapott. Összesen 3 érvénytelen szavazólap került az urnákba.

Az oroszlányi testület felállása

Így Takács Károly leendő Fidesz-KDNP-s polgármester mellett 5 kormánypárti és 5 OLPK-s, valamint és egy Mi Hazánkos képviselő alkotja a testületet.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában