Orbán Viktor is ellenőrizte az árvízi védekezést Neszmélyen és Komáromban +fotók

Kedden délután még mindig töltötték a homokzsákokat az önkéntesek és a katonák Neszmélyen, hogy megvédjék a települést az árvíztől. A neszmélyi és komáromi védekezést Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is ellenőrizte.

Kemma.hu

Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat is ellenőrizte kedden, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár. Orbán Viktor megadta az engedélyt a Lajta főmeder és a Balparti Csatorna közötti szükségtározó megnyitására.

Orbán Viktor is ellátogatott Neszmélyre, majd Komáromba, hogy ellenőrizze az árvízi védekezést
Orbán Viktor is ellátogatott Neszmélyre, majd Komáromba, hogy ellenőrizze az árvízi védekezést
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / Forrás: MTI

Mintegy 90 ezer homokzsákot kellett megtölteni ahhoz a nyúlgáthoz, ami megvédheti a neszmélyi családi házakat az árvíztől. A vízügy előrejelzése szerint szerda hajnalra lépheti át a Duna vízszintje a 700 centimétert a komáromi vízmérce szerint. A helyiek szerint jól állnak a védekezéssel, ugyanis 11 évvel ezelőtt, 2013-ban csak ennél a vízmagasságnál kezdték meg a védekezést.

A munkába a Magyar Honvédség is besegít: a tatai dandár 50 katonája tölti és pakolja napok óta a homokzsákokat. Az emberfeletti védekezés híre a fővárosig is elért. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Neszmélyen, majd Komáromban is ellenőrzést tartott, a Duna-parti védműveken dolgozókhoz elkísérte őt Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője is.

Orbán Viktor is ellenőrizte a nyúlgátat

A miniszterelnöknek mindenkihez volt pár kedves szava. Megállt beszélgetni a helyiekkel, sőt, még egy régi UAZ teherautóba is beleült és a védekezésben segítő katonákkal is készített pár közös képet. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában