Bulvár-celeb

2 órája

Vége a tunyulásnak! Ezt a 10 fontos dolgot tanácsolja a magyar testépítő legenda

Nyáron alapból többet mozgunk, de a strandételek, a fagyi és a hűsítő italok hatása így is megmutatkozhat a külsőnkön. Itt az ideje, hogy visszatérjünk az edzőterembe, de legalábbis válasszunk valamilyen edzéstervet, amivel őszre formába hozhatjuk magunkat, és felturbózhatjuk az immunrendszerünket is.

MW

A nyári felszedett pluszt ideje ledolgozni

Fotó: Shutterstock / illusztráció

Ősszel sokan szembesülünk azzal, hogy nem ugyanazt látjuk a tükörben, mint néhány hónapja. Ilyenkor ébredünk rá, hogy sokkal több egészségtelen és hizlaló ételt vettünk magunkhoz, mint azt megfogadtuk. 

Ideje tehát önuralmat gyakorolnunk, és feleleveníteni a korábbi rutinjainkat, vagy éppen újakat kialakítani. 

Kiss Jenő testépítő legenda szuper tippekkel segít abban, hogyan térjünk vissza az  edzőterembe, és milyen étrendkiegészítőkkel támogathatjuk az edzésünket. 

Egyből a közepébe? Dehogy!

A visszatérés hosszabb kihagyás után mindig különös figyelmet és tervezést igényel. Hogy elkerüljük a sérüléseket, és fokozatosan nyerjük vissza a régi formánkat, ehhez Kiss Jenő ezt a 10 tanácsot adja:

  • Találjunk egy számunkra fontos, reális célt, ami segít és motivál.
  • Keressünk egy személyi edzőt, vagy állítsunk össze egy megvalósítható edzéstervet.
  • Ne essünk túlzásba! Ne terheljük túl a szervezetünket, és legyünk nagyon türelmesek.
  • Mindig alaposan melegítsünk be, az edzés végén pedig figyeljünk a nyújtásra.
  • Az első 3-4 hétben kizárólag a teljes testet átmozgató edzéseket végezzünk.
  • Részesítsük előnyben az alapgyakorlatokat, mint például a guggolás és a vállból nyomás, és egészítsük ki funkcionális gyakorlatokkal (kisétálás, plank).
  • Igyekezzünk változatos, kombinált gyakorlatokkal felkészíteni testünket a később következő nagyobb intenzitású verziókra.
  • Dolgozzunk kisebb súlyokkal vagy akár súlyzó nélkül, és fokozatosan növeljük a terhelést edzésről edzésre.
  • Az élelmiszereket fokozatosan cseréljük egészséges ételekre, és figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre.
  • Hagyjunk megfelelő pihenőidőt két edzés között.
Kiss Jenő tanácsaival hatékonyabb és eredményesebb lehetnek az edzéseink
Forrás: BioTechUSA-cégcsoport

Fontos a belső támogatás

Az étrendkiegészítők segítségünkre lehetnek egyéni céljaink eléréséhez,  legyen szó alakformálásról, izomépítésről, vagy aktív és egészséges életmódról. Hogy melyek azok a legfontosabb hatóanyagok, amiket érdemes rendszeresen bevinni a szervezetünkbe? Ebben a BioTechUSA termékspecialistája, Németh Sándor segít eligazodni:

  1. A multivitamin kiegészíti az egészséges táplálkozást a szervezet számára hasznos szerves vegyületekkel, mint az A-, C-, D- és B-vitaminok, illetve ásványi anyagok, például szelén, cink, kalcium és magnézium. Érdemes mellé még pluszban is D-vitamint fogyasztanunk, napi 2000 NE többek között segíti az immunrendszer normál működését.
  2. Intenzív edzések közben a vízen túl más tápanyagokra is szükségünk van, különösen az esszenciális, azaz a szervezet által nem termelt aminosavakra, amelyek a fehérjetermékekben is megtalálhatók, és közvetlenül táplálják az izmokat.
Fontos a fokozatosság, és a tudatos, átgondolt edzés, nehogy kárt okozzunk a testünknek
Forrás: Shutterstock / illusztráció
  1. Az erősportokat és a konditermi edzéseket végzők körében a kreatin népszerű hatóanyagnak számít, mivel növeli a teljesítményt és a fizikai erőt.  Használata 18 éves kortól javasolt, akár naponta is alkalmazható, 3 g bevitelével már kedvező hatást érhetünk el.
  2. A rendszeres mozgás megterhelheti az ízületeinket. A helyes táplálkozás és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett néhány hónapig, kúraszerűen fogyasszunk valamilyen ízületi porctámogatót, például kollagént.
  3. Ha rendszeresen sportolunk, illetve ha az izomtömegünket szeretnénk növelni, nagyobb lesz a szervezetünk fehérjeigénye is. Ezt elsősorban élelmiszerekből igyekezzünk bevinni, emellett azonban sportolás után praktikus megoldás a gyorsan felszívódó tejsavó-fehérje.

Back to the gym – segítség a beteg gyerekeknek

A szeptemberi visszatéréssel most nemcsak a testét formálhatja, de egy jó ügyet is támogathat! A BioTechUSA a Fitness5 edzőteremhálózattal együttműködve szeptember 16. és október 14. között az edzőtermi látogatásokat anyagi támogatássá alakította át, és az így összegyűjtött összeget 100%-ban a Bátor Tábor javára ajánlja fel, akik élményterápiás programokkal segítenek súlyosan és tartósan beteg gyerekeknek és családtagjaiknak fizikai és lelki állapotuk javításán.

A kampányról ide kattintva olvashat bővebb tájékoztatást.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!