Rendőrségi felhívás

2 órája

Senki ne menjen katasztrófaturistáskodni az árvízzel sújtott területekre!

Az árvízzel sújtott területeken több ezer önkéntes dolgozik nap mint nap, hogy az ott élők házait, vagyontárgyait és életszínvonalát megóvják. A segítők mellett ugyanakkor sokan csak a katasztrófaturizmus miatt érkeznek, amely megnehezíti a munkálatokat.

Kemma.hu

A szomszédos települések, mint Neszmély, Dunaalmás vagy Esztergom a katasztrófaturizmus kedvelt célpontja lett, mióta videók és fotók kerültek fel az árvíz döbbenetes pusztításáról a világhálóra. Éppen ezért a Komárom-Esztergom vármegyei rendőrkapitányság kéri a megyében élőket, hogy ne menjenek ezen területekre fotók és videók készítésének céljából, mert nagyban gátolják a munkálatokat, valamint a segítők gördülékeny utazását is. 

Az árvíz elleni védekezésben több ezren segédkeznek, de a katasztrófaturizmus nem segítség nekik
Az árvíz elleni védekezésben több ezren segédkeznek, de a katasztrófaturizmus nem segítség nekik
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Nem ez volt az első, hogy a katasztrófaturizmus gondot okozott

A kisalföld.hu oldalán osztották meg a hírt, hogy a Győr-Moson-Sopron vármegyében található Mérges a katasztrófaturizmus kedvelt célpontja lett, ugyanis a híd lábánál felgyűlt uszadékhalmot annyian akarták megnézni, hogy utakat kellett lezárni a faluban.

Az uszadékfa nem mindennapi látványt nyújt a Rába-hídról, de ez sajnos a katasztrófaturizmusnak is kedvez
Az uszadékfa nem mindennapi látványt nyújt a Rába-hídról, de ez sajnos a katasztrófaturizmusnak is kedvez
Fotó: Cs. Kovács Attila

Balázs Vince polgármester szerint naponta csaknem száz autó fordul meg náluk, a látogatók miatt már önkormányzati utakat kellett lezárni. Az érkezők a folyón, a híd lábánál felgyűlt torlaszt akarják látni. 

Nem tudom, mi célból készültek a videók a hídról, nyilván az aggódás vezetett mindenkit, hogy a nagy nyomás esetleg károkat okozhat a szerkezetben. Emiatt azonban az elmúlt napokban több százan jöttek el hozzánk, hogy a valóságban is lássák a torlaszt. Kénytelenek voltunk a közlekedést korlátozni a faluban. Egyrészt a Rába-parton kialakított parkunkat tették tönkre, illetve az odavezető utat is szétnyomják a járművek, így arról a szakaszról kitiltottuk a forgalmat.

– fogalmazott Balázs Vince polgármester. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában