Vármegyei sakkozó

2 órája

Sakkolimpia: Sipos Stefánia újabb győzelmet aratott a budapesti világversenyen

Fantasztikusan folytatódott számunkra a budapesti világverseny. A BOK-csarnokban megrendezett sakkolimpia szerdai napján Sipos Stefánia kenyai riválisának adott mattot, így megszerezte harmadik győzelmét a patinán viadalon.

Kemma.hu

Újabb rangos párharcokkal folytatódott a budapesti sakkolimpia. A BOK-sportcsarnokban megrendezett világversenyen szerdán és csütörtökön lejátszották a hetedik és a nyolcadik forduló küzdelmeit. Vármegyei büszkeségünk, Sipos Stefánia ismét sikerrel örvendeztette meg a nagyérdeműt.

A Géniusz Tata-Naszály sakkversenyzője a budapesti sakkolimpián
A Géniusz Tata-Naszály sakkversenyzője győzelemmel három győzelemmel és két vereséggel áll a budapesti sakkolimpia pénteki napja után
Fotó: Gergo Kapas / Forrás: Magyar Sakkszövetség/Facebook

Újabb vármegyei siker a budapesti sakkolimpia küzdelmein

A magyar női C-válogatottat erősítő fiatal sakkozó, Sipos Stefánia Katalin magabiztos győzelemmel folytatta szereplését. A Géniusz Tata-Naszály 2006-os születésű kiválósága fekete bábukkal játszva a 41. lépésben győzelemmel zárta le a kenyai Mercy Ingado elleni mérkőzést, így az U25-ös korosztályos együttes sima 4–0-s sikert aratott Kenyával szemben. 

A Ferencvárosi Sport Suli tizenegyedikes tanulója korábban kuwaiti és botswanai riválisa ellen is győzelemmel állhatott fel az asztaltól, spanyol és dominikai ellenfele azonban jobbnak bizonyult nála, így öt mérkőzés után három győzelem és két vereség a mutatója.

A Tunézia és Chile ellen megvívott következő két fordulóban Komárom-Esztergom vármegyei reménységünk nem kapott lehetőséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában