Karitatív célok

2024.09.08. 16:40

Szinetár Dóra énekelt és 32 fakanál összecsapott az állatvédelemért +fotók

Az őszi meleg és a csapatszám is rekordokat döntögetett. Egyébként a Kertvárosi Lecsófesztiválon karitatív célokra is lehetett gyűjteni. A kóstolóból befolyt összegnek és az adományforintoknak Tatai Civil Állatvédők örülhettek.

Kemma.hu

Kistérségi rendezvénnyé nőtte ki magát a Kertvárosi Lecsófesztivál, az idén ugyanis rengeteg új csapat nevezett és 32 fakanál csapott össze.

Kertvárosi Lecsófesztivál
Rekordok dőltek meg a Kertvárosi Lecsófesztiválon - az időjárás és a részvételi arányok szerint is
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Több éves rekord dőlt meg az idén Kertvárosban, ugyanis a világjárvány óta kissé apadt a programon résztvevő csapatok lelkesedése, amit megcáfolt a szombati rendezvény. Mindezt Pákai Ernőtől, a rendezvények otthont adó Bányász Művelődési Otthon vezetőjétől és egyben főszervezőjétől tudtuk meg, aki szerint alig jelentkezett 20-25-ös létszám. Az idén szinte telt házzal indult a hétvégi, 13. lecsófőző.

Kertvárosi Lecsófesztivál
Amíg a felnőttek főztek, a gyermek sem unatkoztak: volt kisvonat, hinta és arcfestés
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Ezúttal örülünk neki, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja. Mert a füstje elszáll messzire és idecsalogat távolabbi érdeklődőket – nevetett fel Ernő, majd felsorolt már rutinosnak számító versenyzőket, akik megérdemlik a hatalmas tapsot. Szent Hubertus Társulat, a Lecsó macsók, a helyi nyugdíjas klubok képviselőit, a Bányász Dalkör, a Tündepresszó gárdája, valamint a Napsugár Klub is.

Pákai Ernő az idei rendezvényen köszönthette először az ITTHONKA csapatát, a Csimasz Csapatot, a Titok Egyesületet, valamit a Turul SE-t, a Reflux csapatot, valamint a Lecsólovagokat. Szintén első bálozók voltak a Turul hegyoldali lecsóséfek csapata, és a Csapjunk bele Újváros vége, a Gyakornokok és az Amatőrök.

Kertvárosi Lecsófesztivál
Sághi Zoltán, a tatai állatvédő egyesület elnöke és Cseppke, az idős Yorkshire terrier
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A program nem csak a gasztronómiáról szól, a délután folyamán a kóstolásból és adományokból befolyt több százezer forint jótékony célt szolgált. A Tatai Civil Állatvédő Egyesületet lehetett támogatni. A kertvárosi helyszínre érkeztek képviselők is, többek között Cseppke, a Yorkshire terrier és Mazsola, a zömében beagle és tacskó keverék. Sághi Zoltán, a szervezeti elnök és párja, Nagy Éva már a rendezvényen tudták és látták, hogy jó sok négylábú örül majd az adománynak.

Kertvárosi lecsófesztivál
Szinetár Dóra volt a sztárvendég
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra


A Kertvárosi Lecsófesztivál oltári nagyot szólt

Szücsné Posztovics Ilona polgármester megnyitójával hivatalosan is kezdetét vette a program, majd színpadra léptek a kulturális fellépők. A Nayi Bindi Bollywood tánccsoporttal kezdődött és Laller Zábráczki lemezlovas utcabáli programjával ért véget a kultúrblokk. A kettő között fellépett a Bányász Dalkör, a Bányász Mazsorett Együttes, és Szinetér Dóra volt a sztárvendég.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában