Időközi választás

2024.09.03. 14:43

Egyéni időközi választás lesz Oroszlányban

A Területi Választási Bizottság tagjai újraszámolták a június 9-i önkormányzati választáson az Oroszlány 4-es számú választókerületében leadott szavazatokat. Az újraszámlálásnak rendkívüli szavazategyenlőség lett az eredménye, s immár közeleg az időközi választás napja.

Kemma.hu

Amint azt korábban megírtuk, az önkormányzati választáson az oroszlányi 4-es számú egyéni választókerületben Babai János, az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre jelöltje mindössze egy szavazattal kapott többet, mint az egyik kihívója, Auerné Böröczky Erzsébet, aki a Fidesz-KDNP jelöltje. Azonban az újraszámlálás meghökkentő holtversenyt hozott: mindkét politikusra 242 érvényes szavazat érkezett. Történelminek számító szavazategyenlőség ez. A közelgő időközi választás dönti majd el az eredményt.

Szeptember 8-án időközi választás lesz Oroszlányban
Szeptember 8-án időközi választás lesz Oroszlányban
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Szeptember 8-án Oroszlány két szavazókörében lehet újra voksolni. Három jelöltre lehet szavazni: Auerné Böröczky Erzsébetre (Fidesz-KDNP), Babai Jánosra (OLPK) és Puskás Alexára (Mi Hazánk).

Lapunk júniusban, az ismételt szavazatszámlálást követően megkereste dr. Veres Zoltánt, Komárom-Esztergom vármegye jegyzőjét, aki azt nyilatkozta, hogy jegyzői pályája során még nem találkozott ilyen szavazategyenlőséggel.

Megjegyzendő, hogy a Területi Választási Bizottság (TVI) oldalán megtalálható határozatból kiderül, hogy 50 darab érvénytelen szavazatot számoltak össze a szóban forgó választókerületben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában