Bakonyszombathely

2024.09.15. 13:58

Játéktörténeti versenyről a Sakkolimpiára

A Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola kisdiákjai remekeltek a játéktörténeti versenyen. A két csapat jutalmul meghívást kapott a Sakkolimpia nézői közé.

Kemma.hu

A 45. Sakkolimpiát Budapesten rendezik. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a Csongrád-Csanád Vármegyei Sakkszövetséggel közösen az olimpiára való tekintettel sakk- és játéktörténeti vetélkedőt hirdetett.

A bakonyszombathelyi fiatalok a Sakkolimpia nézőterén is ott lesznek.
A bakonyszombathelyi fiatalok a Sakkolimpia nézőterén is ott lesznek
Forrás: Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola/Facebook

Ügyesen versenyeztek

A versenyen először online feladatlapon mérték össze tudásukat a fiatalok. Ezután a legjobb tíz csapatot meghívták Az emlékparkba az országos döntőbe. A bakonyszombathelyi iskolából két négyfős csapat indult. Mindannyian továbbjutottak a legjobb tíz közé, így a döntőbe is. Augusztus végén a csapat három tagja állomásról-állomásra haladva különböző ügyességi és történelmi feladatokkal találta magát szembe. Ezalatt a csapat negyedik tagja sakkversenyen harcolt. A Torony csapat: Kozsán Bálint, Mészáros Péter, Rafael János, Zámbó Ádám a harmadik helyen, a Talpasok csapat: Simon Balázs, Laszák Enikő, Tóth Petra, Stokker Villő pedig a negyedik helyen végezett.

A Sakkolimpia várja őket

A dobogós helyezettek az emlékérem és lap mellett tortát és családi belépőjegy kaptak az emlékparkba. De a legjobb tíz többi tagja sem búslakodhat hiszen mindannyiukat meghívták a 45. Sakkolimpiára, hogy helyben a nézőtérről csodálhassák a legfiatalabb sport kedvelők is a versenyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában