Tanévkezdés

2024.09.02. 16:03

Biztonságban az iskolákba menet

Az idén is rendőrök és polgárőrök segítik a gyerekek közlekedését a tanév első napjaiban. Hétfőn becsöngetés előtt az iskolák közelében lévő forgalmasabb gyalogátkelőhelyeknél egyenruhások biztosították a szabad átkelést a diákoknak szerte Komárom-Esztergomban.

Goletz-DeáK Viktória

Hétfőn reggel elkezdődött a tanév, ilyenkor újra rengeteg diák igyekezik az iskolák felé reggelente. Hogy biztonságban be is érkezzenek az intézményekbe, a rendőrség és a polgárőrség egyenruhásai segítik a közlekedésüket a gyalogátkelőhelyeknél. 

Rendőrök és polgárőrök segítik a gyerekek közlekedését a tanév elején. Hétfőn becsöngetés előtt az iskolák közelében lévő forgalmasabb a gyalogátkelőhelyeknél az egyenruhások biztosították a szabad átkelést a diákoknak Komárom-Esztergomban is.
Rendőrök és polgárőrök segítik a gyerekek biztonságos közlekedését az iskolák közelében lévő gyalogátkelőhelyeknél a tanév elején
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Tatán az Ady Endre út egyik legforgalmasabb gyalogátkelőhelyénál, a Harangláb és a Kapucinus templom között is egyenruhás rendőr figyelt reggel a diákok biztonságára. 

Biztonságos gyalogátkelőhely

A zebra mindkét oldalán egy-egy iskola található, több száz diák érkezik ide minden nap. A kétszer két sávos úton át egy járdaszigettel elválasztott, lámpa nélküli gyalogátkelő vezet. Bár a gyalogátkelőhelynél az autósokat közel két éve egy intelligens zebra figyelmezteti, hogy álljanak meg, ha gyalogos érkezik, a biztonság érdekében az előző évekhez hasonlóan a tanévkezdéssel az idén is egyenruhások figyelik itt a forgalmat. 

A Neszmélyi Polgárőr Egyesület is szívesen vállalta a feladatot, hogy a település iskolájánál vigyázzanak a diákok biztonságára. Közösségi oldalukon osztották meg a fotókat, ahogyan a gyerekek a Launai Miklós Református Iskola tanévnyitójára igyekeznek a zebrán keresztül. A menet biztonságos átjutását a helyi polgárőrök biztosították. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában