Show

2024.09.01. 09:25

Fotókon a fergeteges koncert: így buliztatok a Republicra a bányásznapon

Az oroszlányi bányásznap szombati programsorának zárásaként a népszerű, EMeRTon- és Fonogram-díjas zenekar, a Republic adott fergeteges koncertet a zsúfolásig megtelt téren.

Kemma.hu

Ami a délelőtti csilletoló versenyen hallható volt felvételről, azt este elénekelte élőben is a 34 éve működő zenekar. Ez pedig nem volt más, mint a 16 tonna fekete szén. Még az ismert zenekart is lenyűgözte, mennyien voltak rájuk kíváncsiak a bányásznapon Oroszlányban. A Republic koncertjére zsúfolásig megtelt a Szent Borbála tér. A létszámnál már csak a hangulat volt meggyőzőbb, amiről óriási fotóválogatásunk is tanúskodik.

A kétórás koncert alatt játszottak egészen friss dalokat, de olyan örökzöldek is felcsendültek, mint például az Ég és föld között, az Engedj közelebb, a Szeretni valakit valamiért, a Neked könnyű lehet és a Ha itt lennél velem című is. Boros Csabáék mindent megtettek annak érdekében, hogy a közönség jól érezze magát: látványos színpadi elemeket is bevetettek a siker kedvéért. Volt tűzcsóva, színes papírmasék hullottak az égből, és kisebb tűzijáték is fokozta a hangulatot. Így szólt többek között a Szállj el kismadár örökérvényű nóta is, és nem volt a sorok között olyan, aki parancsolni tudott volna a lábainak, esetleg a kezeinek. Vastaps kíséretében búcsúzott Oroszlánytól a Republic.

Az esti koncert egy igazi programkavalkádot zárt, hiszen szombaton volt a XI. csilletoló verseny a Rákóczi Ferenc úton. A megnyitó közreműködője az oroszlányi bányászzenekar volt. Délelőtt nemzetközi cselgáncsverseny is kezdődött a kis kosárlabdacsarnokban, az Oroszlányi Judo Club szervezésében. Délben kihirdették a csilletoló verseny eredményeit, délután pedig a Silhouette Táncshow és a Kadarka Társulat zenés műsora szórakoztatta a közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában