Gyász

2024.09.14. 16:52

A Follow the Flow frontembere is gyászolja a legendás magyar rappert

Fura Csé fekete profilképpel és egy kiadatlan Hátshow Sor dallal búcsúzott el Suppah-tól.

Kemma.hu

Bejárta a sajtót a hír, hogy elhunyt Suppah, azaz Johnny Beretta, a magyar rapzene híres alakja. Barátai és zenésztársai sorra búcsúztak tőle a közösségi médiában.

Életrajz, ami túl rövid lett

Suppah 1989-ben kezdett rappelni, amikor még csak 9 éves volt. Mint azt a Hiphop.hu felidézte, öt évvel később, amikor 14 éves volt, Croa-val és Wherdee-vel összehozták a Back Row nevű csapatot, ami később Hátshow Sorként lett ismert, és amibe később csatlakozott Gőz is. Első zenéiket egy Györemix! által szervezett koncertre hozták össze, amikhez Wherdee csinálta a beateket. 1999-ben ezzel a felállással meg is nyerték az utolsó Fila Rap Jamet, aminek köszönhetően elkészülhetett a „Maradjunk ennyiben” klipje. Suppah rengeteg lemezen és trekken feltűnt, a magyar hiphop-rajongók köre, pedig lassan 10 éve várta, hogy saját albuma jelenjen meg. Ennek előfutára lehetett volna az  'XXL' videoklipje, de sajnos ez a lemez sosem érkezett meg. 

Suppah-tól személyes Facebook-oldalán egy dallal búcsúzott a Follow the Flow frontembere, Fura Csé:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!