Aranycsapat

2024.09.02. 19:00

A jövő Czibor Zoltánjai fociztak Komáromban (fotók, videó)

A Komárom Városi Sportegyesület és a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal az idén is megrendezte a már hagyományossá váló nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornát Czibor Zoltán emlékére. Vármegyénk több klubja is képviseltette magát a megméretésen.

Körtvélyfáy Dina

Az Aranycsapat legendás balszélsőjének emléket állító programon 24 csapat több mint 250 ifjú labdarúgója vett részt. A Czibor-tornán délelőtt az U9-es, délután pedig az U10-es és az U11-es csapatok versengtek.

Czibor Zoltán szobrát is megkoszorúzták a résztvevők
Czibor Zoltán szobrát is megkoszorúzták a résztvevők
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A megnyitón Vörösházi Tibor, a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal elnöke elmondta, büszkék arra, hogy Czibor Zoltán pályafutása a városból indult, majd élete végét is itt töltötte. Hangsúlyozta, egyesületük célja, hogy a fiatal korosztállyal is megismertessék az Aranycsapat rendkívüli sikereit.

A rendezvényen részt vettek az Aranycsapat egykori tagjainak fiai is, Bozsik Péter és Buzánszky Jenő személyében, illetve az észak-komáromi Kárpátia Sport Polgári Társulás tagjai is ellátogattak a programra.

Bozsik Péter is köszöntötte a gyerekeket, edzőket és szülőket.

– Hallhattátok azt, hogy Czibor Zoli bácsinak milyen eredményei voltak – mondta Bozsik Péter. - Bárhova is sodorta az élet, mindig magyarnak vallotta magát, a pályán mindig úgy érezte, ennek a népnek akar örömet szerezni. Zoli bácsi a sikereit a futballon keresztül érte el, amellyel szemben rendkívül alázatos volt. Arra biztatlak benneteket, szeressétek ezt a sportágat, élvezzétek ki minden pillanatát, de legyetek fegyelmezettek is. Legyen belőletek adott esetben Czibor Zoltán, vagy éppen Szoboszlai Dominik, de az sem baj, ha Sallai Rolandok, vagy éppen Nagy Ádámok lesztek.

Kitért arra is, nagyon jó érzés látni, hogy a magyar válogatott újra tud világversenyeken szerepelni, illetve kezd felzárkózni az európai középmezőny elejére.

A megnyitót követően a gyerekek virágot is koszorúkat helyeztek el Czibor Zoltán szobránál, amely 2021 óta áll a városi sporttelep bejárata mellett.

A tornán vármegyénket a házigazda Komárom VSE csapatai mellett a Tatabányai SC, a Dorogi FC, illtve a Tatai AC együttesei képviselték.

Tatabányai és komáromi ezüst a Czibor-tornán

Farkas Gergely főszervező, a KVSE utánpótlásedzője lapunknak azt is elmondta, minden résztvevő egyesület magas szintet képviselt, élvezetes mérkőzéseket láthattak az érdeklődők. Arra is kitért, a gyerekeket a hőség sem zavarta, mindannyian hősként teljesítették a tornát. A Czibor-tornán az alábbi eredmények születtek. U9-es korosztály: 1. Király SE Szombathely, 2. Tatabányai SC, 3. Győri ETO. U10-es korosztály: 1. Bp. Honvéd, 2. Kaposvár, 3. Király SE. U11-es korosztály: 1. Bp. Honvéd, 2. Komárom VSE, 3. Tatabányai SC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában