Árvíz a magasból: Komáromtól Esztergomig bejártuk a meghízott Dunát +fotók, videó

Szombat délelőtt különleges élményben volt részünk, megnéztük a Duna több kilométeres szakaszát Komáromtól Esztergomig. Azt, hogy az árvíz mekkora úr, madártávlatból lehet igazán jól látni.

Kemma.hu

Ezekben a napokban a Dunán és mellékfolyóin érkező árhullám meghatározza a térség életét, az árvíz komoly feladat elé állítja a szakembereket. A magasba szálltunk, hogy légi fotókon és felvételeken mutassuk meg a határfolyó erejét.

árvíz, Duna, madártávlat,
Árvíz a fellegekből
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Stábunk elindult megnézni a Dunát, madártávlatból. A kecskédi repülőtér és a 24 Óra, valamint a Kemma.hu évek óta tartó közös együttműködésének köszönhetően éltünk a lehetőséggel és a magasból láthattuk milyen területek vannak még mindig víz alatt. Csakúgy, mint 2013-ban.

Kecskédről indultunk. Nagyon megnőtt a forgalom a repülőtéren. – Napok óta ez megy – szakít ki a gondolatból aktuális vezetőnk. Rövid megbeszélés után elfoglaljuk helyeinket a Cessna fedélzetén és elindulunk. A gépmadár körülbelül 1000 méter magasra vitt minket. Dunaalmáson és Neszmélyen eltűnt a megszokott folyópart. Terjeszkedik a Duna. Nyergesújfalunál sem különb a helyzet. Jól láttuk Tát több pontja is víz alatt van. Aztán feltűnt az esztergomi repülőtér, a Rubik Ernő, ami egyelőre még megúszta szárazon. 

– Reméljük így is marad – kiáltott fel pilótánk és a tiszta időnek köszönhetően már jól lehetett látni a bazilika körvonalait is. 

A királyok városa van most fókuszban, tegnap ott volt nehéz a helyzet. Utunk végéhez érünk, visszafelé Komáromot is útba ejtjük, ahol 790 centiméteren tetőzött a Duna, de szerdáig tart a készenléti állapot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában