Mulatság

2 órája

A táncé és a zenéé volt a főszerep a kömlődi szüreti felvonuláson +fotók, videó

A Hagyomány szerint táncolták végig a falut a kömlődiek. Az ősszel együtt megérkezett a szüreti időszak is. Videón mutatjuk milyen is volt a hangulat a kömlődi szüreti felvonuláson

Kemma.hu

Az eddigi szüretek tapasztalatai szerint jó lehet az idei évjárat, mert a szőlők jóval korábban kapták meg az éréshez szükséges hőösszeget, mint a korábbi években. Volt tehát mit ünnepelni szombaton Kömlődön, ahol idén is megtartották a hagyományos szüreti felvonulást.

szüret, szüreti felvonulás, Kömlőd
Rengetegen vonultak fel idén is a szüret alkalmával Kömlődön
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A mulatság délután 15 órakor kezdődött, a résztvevők pedig a kömlődi művelődési háztól a községházig vonultak fel. Ezalatt a kistraktorból szóló muzsikaszó végig kísérte a társaságot és a lovasszekereket a településen. A jókedvű táncos, dalos társaság összesen nyolc helyen állt meg, ahol a környékbeli lakosok finom házi süteményekkel, pogácsákkal és frissítőkkel kínálták az érkezőket.

szüret, Kömlőd, felvonulás
Tökéletes idő köszöntött a kömlődi szüreti felvonulókra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

És még a szerencse is a kömlődiekre mosolygott, hiszen a nap is kisütött a szüreti mulatságra, amelyen kicsik és nagyok a hagyományok szerint együtt vigadtak. Videón mutatjuk az élményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában