Árvíz: átszakadást kellett megakadályozni Dunaalmásnál

Szerda este kapta az értesítést a polgármester, hogy a vasúti pályaszerkezet átszivárog. Az árvíz áttörését gyors beavatkozással sikerült elkerülni.

Kemma.hu

Az elmúlt napokban emberfeletti, megfeszített küzdelmet folytattak az önkéntesek és a hivatásos szervek is annak érdekében, hogy megvédjék többek között Dunaalmást is az árvíztől. Sikerült minden homokzsákot még időben a helyére pakolni. Most már a hangsúly azon van, hogy a felállított védelmi gátrendszert folyamatosan figyeljék és baj esetén a lehető leghamarabb beavatkozzanak. Dunaalmáson szerda este gyors reagálásra volt szükség.

A vasúti pályaszerkezet kezdett átszivárogni az árvíz miatt
A vasúti pályaszerkezet kezdett átszivárogni az árvíz miatt
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

Az árvíz miatt este gyors beavatkozásra volt szükség

Makay Tibor, a település polgármestere az AlmásNeszmély Facebook-csoportban összegezte az árvíz elleni védekezés ötödik napját. Mint beszámolójában írta, nyugodtan indult a nap és csak minimális átszivárgás látszódott. További két szivattyút üzemeltek be és elnyomómedencét alakítottak ki, hogy az esetleges bajt időben megfékezzék, elhárítsák.

Este azonban gyors reagálásra volt szükség. A katasztrófavédelem szakemberei értesítették a településvezetőt, hogy a KEG környezetében, a vasúti pályaszerkezet átszivárog, buzgár tapasztalható. Azonnali gyorsreagálás vált szükségessé, ezért elnyomómedence kialakítását kezdték meg az esti órákban. A gyors reakciónak köszönhetően sikerült megakadályozni az átszakadást.

Makay Tibor kiemelte, hogy az elnyomómedencék kialakítása miatt részleges útzárra is lehet számítani. A szükséges munka elvégzést követően azonban az út újra  járható lesz, nem zárják le. A vezető hozzátette, hogy területek elöntésétől nem kell tartani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában