Elismerés

2024.08.23. 13:57

A friss állami díjazott Számadó Emesét és Molnárné Taár Izabellát köszöntötték

Városi díszoklevelet vehetett át Számadó Emese, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója és Molnárné Taár Izabella, a komáromi járási hivatal nyugalmazott vezetője. Mindketten országos elismerést kaptak az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

Körtvélyfáy Dina

Molnár Attila polgármester péntek délelőtt az irodájában köszöntötte a két díjazottat, Számadó Emesét és Molnárné Taár Izabellát. Ezt követően virágcsokrot és a város díszoklevelét is átnyújtotta Vajda Bence alpolgármester közreműködésével.

Vajda Bence, Molnárné Taár Izabella, Számadó Emese és Molnár Attila
Vajda Bence, Molnárné Taár Izabella, Számadó Emese és Molnár Attila
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

– Nagyon büszkék vagyunk rátok! – fogalmazott Molnár Attila a köszöntésen. – Sok erőt és egészséget kívánok nektek, hogy folytathassátok szolgálatotokat városunk érdekében! Ahogy eddig, a későbbiekben is mindig ott leszünk mellettetek.

Vajda Bence hozzátette, Számadó Emese és Molnárné Taár Izabella szolgálata mindenki számára példaértékű lehet Komáromban. Hangoztatta, hosszú évek munkájának egyik csúcspontja, hogy országos elismerést is átvehettek mindketten.

– Az évtizedek alatt felhalmozott tudást Komárom és a közösségünk javára fordítottátok – emelte ki az alpolgármester. – A munkátok és a kiérdemelt elismerés pedig példaként szolgálhat a fiatalok számára is.

Számadó Emese az idén városi elismerést is kiérdemelt. Észak- és Dél-Komárom közös testületi ülésén – amely a Komáromi Napok kezdetét is jelzi – Komárom Városért Emlékérmet vehetett át. Molnárné Taár Izabella 2022-ben, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kapott elismerő oklevelet. Akkor azt nyilatkozta, mindig az vezette, hogy a hozzá forduló embereknek alázattal segítsen.

Számadó Emese és Molnárné Taár Izabella értékes munkát végeznek

Számadó Emese a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át nemrégiben. Az indoklásban az szerepelt, a múzeumigazgató szakmai, tudományos és közösségépítő munkássága kiemelkedő. Sokat tett emellett Komárom történeti értékeinek, római kori régészeti örökségének megmentéséért, bemutatásáért, látogatóbarát közvetítéséért is. Molnárné Taár Izabella Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés vehetett át, amellyel elismerték több mint négy évtizedes szakmai munkáját és vezetői tevékenységét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában