Kitüntetés

2024.08.16. 13:35

Lovagkeresztet kapott a komáromi múzeum fáradhatatlan igazgatója, Számadó Emese

Az augusztus 20. alkalmából tartott ünnepségen kitüntetést vehetett át a Pesti Vigadóban Számadó Emese.

Kemma.hu

A magyar államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe alkalmából állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, Zsigó Róbert, a tárca miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár. A díjazottak között volt Számadó Emese, régész, történész, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója, számolt be a kormany.hu 

Augusztus 20. egybeforrt, egyet jelent a keresztény magyar államisággal – hangsúlyozta a díjak átadása előtt Hankó Balázs, rámutatva arra: a legalább 1100 éve Európa szívében élő magyarságnak kötelessége az elmúlt nemzedékek örökségének ápolása és továbbadása, megemlékezni szentjeiről, történelmi és mindennapi hőseiről.

Az ünnepségen magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Számadó Emese. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában